Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Ihonhoito.

6 vauvatuotetta, jotka sopivat myös aikuisille  1

Monet lasten pesu- ja kosteustuotteet ovat tavallista hellävaraisempia ja hoitavampia (ja edullisempia), koska ne on suunniteltu lapsille. Mikseivät ne siis sopisi aikuisellekin?

Vauvaöljy
Ravitsevia vauvaöljyjä voi levittää iholle kylvyn jälkeen tai lisätä suoraan vauvan kylpyveteen. Öljyä lisäämällä syntyy myös aikuiselle ylellinen kylpy, kunhan muistaa olla varovainen liukkaassa ammeessa. Öljyä voi käyttää myös meikinpoistoon, kuivien hiusten hoitoon sekä tietenkin ihon kosteutukseen.

Kosteuspyyhkeet
Intiimi- tai kasvopyyhkeet ovat erityisen hyviä matkustettaessa, vaikkeivät yleisesti tuotteena ole siitä kaikkein tehokkaimmasta tai ekologisemmasta päästä. Kaupan hyllyllä on helppo huomata, että vauvojen kosteuspyyhkeet maksavat murto-osan siitä, mitä aikuisten, ja ovat yleensä myös hellävaraisempia. Valitse hajusteeton vaihtoehto sekä itselle että vauvalle.

Kosteusvoide
Vauvojen ja lasten ihoa tulee kosteuttaa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Lasten rasvojen eduista hyötyy myös aikuisen iho. Jämäkämpiä peppurasvoja voi käyttää kyynerpäiden, käsien ja jalkapohjien kosteuttamiseen ja hoitoon, kevyempiä rasvoja vartalon ihon kosteutukseen. (Ja ne ovat usein varsin edullisia!)

Saippua
Lapsen iho on herkkä, ja se vaatii vain hellävaraista pesua. Todellisuudessa aikuisetkin pesevät itseään liian usein ja liian voimakkailla pesunesteillä. Peseydy siis mieluummin vain vedellä, ja kun tarvitset saippuaa, valitse mieto, pienten lasten pesuneste tai -saippua.

Talkki
Talkki pitää kuivana ja pehmeänä paitsi vauvan pepun, myös aikuisen ihmisen kainalot, taipeet ja sisäreidet. Talkki imee kosteuden ja hien myös lakanoista ja kengistä, ja sitä voi käyttää apuna kotivahauksessa tai -sokeroinnissa.


Uusi villitys: lunchtime peel  1

Kuva: yatcenko / Fotolia
Kuva: yatcenko / Fotolia

Maailma on vastannut kiireisten ihmisten hätähuutoon ja kehittänyt lyhyessä ajassa huomattavia tuloksia aikaansaavan kasvohoidon: lunchtime peel.

Jenkeissä huippusuosittu Lunchtime Peel on puolen tunnin happohoito eli kemiallinen kuorinta, joka on niin lyhyt ja hellävarainen, että sen voi tehdä ruokatunnin aikana, mutta niin tehokas, että se kannattaa tehdä. Hoito ei vaadi toipumisaikaa, eikä iho ole sen jälkeen näkyvästi ärtynyt - tai niin ainakin luvataan. Jokaisen iho reagoi kuitenkin eri tavoin, joten kaikkeen kannattaa varautua.

Lunchtime Peel -hoidossa ihoa kuoritaan miedoilla orgaanisilla hapoilla, joten ihossa saattaa tuntua pistelyä tai kirvelyä, joka hoidon lopussa neutraloidaan. Hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa hiukan, ja joillakin saattaa esiintyä hilseilyä. Kaiken voi kuitenkin peittää meikillä, joten töihin voi kiiruhtaa heti hoidon jälkeen.

Happohoidon luvataan kirkastavan ihoa. Lisäksi se poistaa ja ehkäisee epäpuhtauksia ja tasoittaa ihon hienoja juonteita ja ryppyjä.

Testasimme DMK:n Lunchtime Peeliä. Hoito on hellävarainen ja varsin miellyttävä pienestä pistelystä huolimatta. Ihoa ei nypitä tai painella, sillä koko hoito tapahtuu aineita levittelemällä ja poistamalla. Koko prosessi on puolessa tunnissa ohi, ja vaikka kasvot punoittavat hoidon jälkeen hiukan, on iho selkeästi kirkkaampi ja puhtaampi, ja se tuntuu hyvin kosteutetulta ja ravitulta. Kasvoihin on pakko laittaa hiukan meikkiä, jos joutuu töissään kohtaamaan asiakkaita. Se on sääli, sillä iho tuntuu meikittömänä täysin virheettömältä. Olo on upea!

Kaikkein eniten tietysti kiinnostaa, mitä upea olo sitten maksaa. Hoito ei ole halvimmasta päästä, mutta tulokset ovat rohkaisevia. Puolen tunnin kuorinta maksaa DMK-kosmetologeilta 110 euroa.


Luonnonkosmetiikan kauneushoitolat lisääntyvät Suomessa  1

Kuva: Anna_ok / Fotolia
Kuva: Anna_ok / Fotolia

Okei, tämä ei ole kovinkaan monelle varmaan mikään uutinen, mutta sydäntä se lämmittää silti. Siinä, missä muutama vuosi sitten luonnonkosmetiikalla tehtyä kasvohoitoa sai metsästää kissojen, koirien ja erilaisten sertifikaattivaatimusten kanssa, on tänä päivänä jo runsaasti valinnanvaraa ymäri Suomea. Listasimme muutamia luonnonkosmetiikkaa käyttäviä kauneushoitoloita Suomessa. Ilmianna omat vinkkisi kommenteissa!

Helsinki: Jolie spa
Moni tuntee Jolien luonnonkosmetiikan myymälänä, mutta toisessa osoitteessa asiakkaita palvelee myös luonnonkosmetiikkahoitola, herttainen Jolie spa.

Helsinki: Ihohoitola Lupaus
Lempeä ihohoitola Lupaus yhdistää luonnonkosmetiikan hempeyden tehokkaaseen ihonhoitoon.

Turku: Greenlips Beauty
Luonnonkosmetiikan pioneeri avasi ovensa jo vuonna 2010. Greenlipsissä toimii paitsi luomuhoitola ja kosmetiikkapuoti myös ekokampaamo.

Tampere: Aurinkolintu
Kauneus- ja lymfahoitola Aurinkolintu tarjoaa asiantuntevaa, luonnonmukaista hoitoa Tampereen keskustassa.

Tampere: Keidas by Lumo
Tampereen keskustasta löytyy luonnonkosmetiikkaputiikki, ekologinen kampaamo ja luonnollinen kauneushoitola.

Joensuu: Eco Beauty
Eco Beauty on paitsi ekologinen kauneushoitola myös verkkokauppa, joka keskittyy eettiseen ja luonnolliseen kauneudenhoitoon.

Oulu: Kauneushoitola Kuiskaus
Kuiskaus on luonnonkosmetiikan aarreaitta, joka tarjoaa hemmottelevia ja hoitavia hoitoja kasvoille ja vartalolle.