Mistä yrittäjä löytää töitä?

  • julianne_koo

Tätä kirjoittaessani olen pohtinut jo pitkään mistä yrittäjänä löytäisi helpoiten töitä. Töiden etsimiseen tuntuu kuluvan aikaa ja vaivaa enemmän kuin tarpeeksi. Erilaiset työnvälitysalustat on tulleet pintapuolisesti tutuiksi ja ajattelin hieman avata kokemuksiani eri palveluista.

Katson asioita nuoren freelancer-sisällöntuottajan näkökulmasta. Ajatukset ja näkemykset ovat omiani eivätkä edusta mitään muuta tahoa kuin itseäni ;)

Nerot.fi

Mielestäni sivusto on selkeä kokonaisuus, hyvä kohdennus oikeaan kohderyhmään - mainostoimistomaailmaan. Palvelusta löytyy helposti ammattilainen kuin ammattilainen aj olen itsekin lisännyt sivustolle yhteystietoni sekä osallistunut tarjouskilpailuihin.

Palvelun käyttö on yksinkertaista ja selkeeää. Sivustolla on helppo osallistua tarjouspyyntöihin sekä mainostaa omia palveluitaan. Esimerkiksi logojen suunnitteluun osallistuminen on jouhevaa ja yksinkertaista.

Tyontekijoita.fi

Sivusto on _aavistuksen_ punainen, mutta suhteellisen selkeä käyttää. Sivustolta löytyy selkeät listaukset eri toimialoille, esimerkkeinä mainittakoon graafinen suunnittelu, valokuvaus tai personal trainerit. Selkeää ja yksinkertaista. Sivustolla voi myös nerot.fi tyylisesti osallistua tarjouspyyntöihin tai jättää sivustolle oman tarjouspyynnön. Olen saanut itse muutamia yhteydenottoja sivuston yhteydenottolomakkeen kautta.

Freelancer.com

Olen ostanut sekä myynyt palveluita freelancer.comin kautta. Tämä on hieman kaksipiippuinen juttu. En ole ollenkaan tekninen henkilö ja olen ostanut kaksi kertaa blogi-tyyppisten verkkosivujen pystytyksen sivuston kautta ja kokemukseni ovat vaihtelevia.

Ensimmäisellä kerralla ostin halvimman tarjouksen perusteella palvelun intialaiselta, joka ei osannut edes kunnolla englantia! Oli työn ja tuskan takana saada yksinkertaista wordpress sivustoa aikaan, mutta lopulta onnistuimme tässä. Tuntuu että laatu on todella vaihtelevaa.

Toisaalta seuraavalla kerralla kun panostin hieman enemmän laatuun ja keskustelin aiheesta myös loppuasiakkaani kanssa, ostin hieman kalliimmalla palvelua muistaakseni ukrainasta. Tällöin sivuston pystytys oli huomattavasti helpompaa ja tuntui että toisen osapuolen koodari oli tilanteen tasalla. Voin siis suositella palvelua tietyin varauksin.

Freelanceri.info

Freelanceri.info on varsin yksinkertainen sivusto jossa freelancerit pääsevät ilmoittelemaan toiminnastaan ja sivustolla on myös tarjouspalsta. Olen luonut sivustolle profiilin, mutta en ole saanut (vielä) sivuston kautta tarjouksia. Sivusto on kuitenkin selkä ja yksinkertainen.

Onko sinulla kokemuksia vastaavista palveluista ja mitä suosittelisit, mihin minun kannattaisi vielä lisätä mukaan profiili?

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.