syksyä

  • zohal

Suomen syksy on kyllä todella masentavaa aikaa. On pimeää ja sataa vettä. Olisipa edes lunta maassa, niin olisi hieman valoisampaa. Mutta ei. Vielä lunta tässä odotellaan. Sekin vielä tietysti vaatii oman aikansa, että lumi jää kunnolla maahan. Maa on kuitenkin sen verran lämmin, että lumi sulaa pois nopeasti. Ja ne kuuluisat loskakelit ovat kohta täällä. Autot lennättävät sitä märkää ja likaista sohjoa ja kävellessä joutuu hyppimään lätäköiden yli ja varomaan busseja ja rekkoja, jotka sitä rapaa lennättävät. Ei kyllä paljoa huvita ulkona liikkua, kelit ovat niin surkeat. Mieluummin sitä loikoilee kotona sohvalla ja katselee Netflixiä tai pelailee tietokoneella. Varsinkin erilaisia nettipelejä, kuten bonuskoodi Unibet pelejä pelaillen aika kuluu, kuin siivillä. Välillä ehkä vähän liikaakin tulee pelailtua, mutta mikäs siinä. Mutta sitten itse asiaan. Eli tulevaan reissuun!
Määränpäänä Thaimaa
Varasin juuri lennot ja hotellit ja pari viikkoa vielä lähtöön. Sitten pääsee nauttimaan auringosta ja eksoottisesta thaimaalisesta ruoasta. Olen Thaimaassa käynyt pari kertaa aiemminkin, mutta Bangkokissa en ole aiemmin vieraillut. Odotankin innolla, että millainen kaupunki se on. Nykyään pääsee junalla lentokentältä näppärästi keskustaan, joten ei tarvitse kärvistellä Bangkokin pahamaineisten liikenneruuhkien kanssa.
Katselin hieman etukäteen, että missä kaikkialla haluan käydä. Ongelmaksi tosin muodostui se, että kohteita on todella paljon. Suorastaan liian paljon. En kuitenkaan ole Bangkokissa kuin muutaman päivän, joten kaikkea ei tietysti ehdi näkemään. Ainakin jokiveneellä haluan matkustaa ja käydä katsomassa sen avulla nähtävyyksiä. Chao Praya joen varrella onkin paljon nähtävää ja koettavaa. Muun muassa todella kuuluisa Wat Arun temppeli ja Wat Phon temppeli, jossa on valtava makaava Buddha. Myöskin Suuren Palatsin temppelialueelle pääsee veneellä kätevästi. Varasinkin hotellin Silomin alueelta, josta pääsee sitten helposti veneiden lähtöpaikkaan Saphan Taksinin laiturille. Tai ei ne kai siitä varsinaisesti lähde, mutta sitä pidetään ns. keskuslaiturina. Katselin hieman netistä etukäteen ja laivoja on paljon erilaisia ja ne on merkattu erivärisillä lipuilla. En tosin tiedä, että mikä laituri on mikäkin, joten paras varmaan ostaa sellainen lippu, jolla pääsee turistiveneellä rauhassa koko päivän kulkemaan. Ja tokihan sitä pitää hypätä myös tuktukin kyytiin. Se kyyti ei ole kovin turvallinen, mutta pitäähän sitäkin kokeilla. Tuktukit ovat kuitenkin yleisiä Thaimaan katukuvassa, vaikka vähenemään päin ne ilmeisesti ovat.
Thairuoka on herkullista
Thaimaalainen ruoka on erinomaista. Tarjolla on uskomaton määrä erilaisia annoksia. Myöskään kaikki thaimaalaiset ruoat eivät ole tulisia, vaikka suurin osa toki onkin. Itse pidän tulisesta, joten mausteiset ruoat suorastaan tuovat veden kielelle. Suosikkini on mausteinen Tom Yam Kung eli sellainen tulinen soppa, jossa on katkarapuja. Siinä on paljon erilaisia yrttejä, kasviksia, sieniä ja kookosta. Tosin siitä on myös kirkas versio, jossa kookosta ei ole käytetty, mutta itse enemmän pidän siitä, jossa on kookosta.
Anyways, nyt täytyy jatkaa taas muita juttuja. Kuulemiin!

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus