Kohta seitan on kaikkialla – pian herkutellaan seitan-wingsejä ja yhä useammassa kodissa kinkku vaihtuu vegevaihtoehtoon

Tsekkaa, mistä sinunkin joulupöytääsi löytyisi vegaaninen kinkunkorvike.

Vegemin seitankinkku.
Vegemin seitankinkku. Kuva: Vegem

Seitan on vehnägluteenista valmistettava elintarvike, joka on vallannut viime vuosina alaa kasvis- ja vegaaniruokavalion ystävien keskuudessa. Kun vielä joitain vuosia sitten se oli vain kaikista hipeimpien tyyppien kinkunkorvike, on sitä nykyisin saatavana monessa eri muodossa.

Kanansiivistään tunnetussa tamperelaisessa SiipiWeikoissa testataan parhaillaan seitanin sopivuutta kanan tilalle “siipien” raaka-aineeksi. Ravintolan mukaan tavoite on saada seitan-siivet ensi vuoden alussa listalle, vaikka tuotekehittely on vielä hieman kesken. Nyt paikalle on kutsuttu testiryhmä antamaan kommenttinsa tuotteesta.

SiipiWeikkojen kanssa “Wings of Seitania” rakentaa vegesafkaan erikoistunut tamperelainen Vegem. Seitan-kebabia ja vegaanisia makkaroita valmistava Vegem on tehnyt muitakin kekseliäitä kokeiluita, kuten SYÖ!-viikoilla jokin aika sitten mukana ollut ravintola Plevnan vegeschnitzel, joka ei hävinnyt lainkaan vertailussa perinteiselle lihalla varustetulle schnitzel-leikkeelle.

Vegem, kuten suurta kiinnostusta omalla seitan-versiollaan herättänyt Vöner, haluavat, että yhä useammassa joulun juhlapöydässä kinkku vaihtuu vegeversioon.

Kuva: Vöner / Facebook

Vöner laittoi viikonloppuna liikkeelle erän omia kilon seitan-vartaitaan Vegekaupan kautta ja ne myyntiin pikavauhtia loppuun. Uusi satsi on kuitenkin jo kaupoissa ja jälleenmyyntipaikat julkaistiin tiistaina ja ne löytyvät täältä.

Vegemin seitankinkkua on saatavilla ainakin muutamassa tamperelaisessa ruokakaupassa ja siihen voi päästä käsiksi myös Tuomaan markkinoiden arvonnassa.

Helsingissä Vegemin seitan-tuotteita kannattaa kysellä ainakin K-Supermarket Mustapekasta tai K-Supermarket Kampista. Jouluinen resepti löytyy Vegemin sivuilta.

Seitan on suosittu proteiininlähde kasvissyöjille ja vegaaneille. Siinä on lihankaltainen kiinteä rakenne, korkea proteiinipitoisuus ja käsittelemättömänä se on lähes rasvatonta.

Lue myös: Vönerin maailmanvalloitus alkoi Virosta – Mitä uutuusherkkuja luvassa seuraavaksi?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi