Länsimetro on “suhteellisen hyvässä vauhdissa, jos valvontajärjestelmät luovutetaan, mutta arvio voi liikkua ja kaikkemme tehdään, mutta absoluuttista tietoa ei ole”

Länsimetro oy on tehnyt työtään niin rakkaudella, ettei nyt raaskisi luopua siitä HKL:lle.

Kuva: Antti T. Nissinen / Flickr.com (cc)

Kukaan ei tiedä vielä, milloin länsimetro aukeaa lopullisesti, kertoo Hesari. Tällä kertaa surullisenkuuluisan läntisen metrosuunnan aukeamista pidättelee ainakin valvontajärjestelmä. Kyse saattaa olla vain viikon viivästyksestä tai pidemmästä ajasta. Kukaan ei tiedä.

“Tällä hetkellä kymmenestä valvontajärjestelmästä kaksi on toimintakykyisiä”, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoo HS:lle.

Metroa rakentavan Länsimetro oy:n piti luovuttaa metro HKL:lle viime perjantaina. Kuusi Espoon puolen asemaa luovutettiin HKL:lle aikataulun mukaan, Helsingin puolen kaksi asemaa vasta maanantaina. Nyt pitäisi luovuttaa vielä valvontajärjestelmä, jota Länsiväylä ja Hesari kutsuvat koko metron “hermokeskukseksi”.

Hesarin kysyessä aikataulusta Länsimetro oy:n puolelta neuvotaan kääntymään HKL:n puoleen, josta puolestaan viitataan kintaalla takaisin Länsimetron oy:n suuntaan. Jos Länsimetro oy ei ole luovuttanut metron “hermokeskusta” vielä liikennöijän käyttöön, on liikennöijän vaikea antaa arviota.

Tässä vaiheessa tragediaa pahin virhe länsimetroa puuhaavilta tahoilta olisi antaa tarkka arvio siitä, milloin metro liikahtaa ja se näkyy lausunnoissa.

“Tällaista järjestelmää ei ole koskaan aiemmin otettu käyttöön, niin kenelläkään ei ole absoluuttista tietoa”, Lehmuskoski sanoo Hesarille.

“Meille on kunnia-asia, että metro säilyttää luotettavuutensa. Metro on ollut matkustajien eniten pitämä joukkoliikenteen muoto. Tärkeintä on, että länsimetron alkaessa laatu edelleen säilyy ja että metro lunastaa ne odotukset, joita sillä kaupunkilaisten mielissä on asetettu”, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi puolestaan muotoilee Länsiväylälle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi