Lisää kaupunkipyöriä ensi kesäksi – “Helsingissä kaupunkipyörät ovat olleet suositumpia kuin missään muussa Euroopan kaupungissa”

Ensi vuonna keltaiset fillarit liikkuvat Pitäjänmäessä ja Herttoniemessä.

Kuva: scharfsinn86 / Fotolia

Keltaisten kaupunkipyörien menestystarinalle ei näytä tulevan loppua. Viime viikolla kaupunginhallitus päätti laajentaa kaupunkipyöräverkostoa ensi kesälle. Luvassa on 88 uutta pyöräasemaa ja 880 uutta pyörää. Kustannuksiltaan tämä tarkoittaa noin miljoonaa euroa vuodessa.

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki iloitsi päätöksestä Facebookissa ja huomautti Helsingin kaupunkipyörien erityisestä suosiosta.

“Helsingissä kaupunkipyörät ovat olleet menestystarina: ne ovat suositumpia kuin missään muussa Euroopan kaupungissa. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 40 000. Aika huikeaa!” Sinnemäki kirjoitti.

Laajennusta hahmoteltiin eri alueellisten laajennussuuntien kautta. Valitussa mallissa ehdotetaan, että lännessä laajennus yltäisi Pitäjänmäen alueelle ja idässä metroradan varrella ainakin Itäkeskuksen ympäristöön asti. Kaupunkipyöräverkosto pyrkii palvelemaan tiiviitä keskittymiä ja merkittävimpiä reittejä esimerkiksi joukkoliikenneasemien ympäristössä. Osa ensi kesän uusista asemista tuodaan nykyisen pyöräverkon alueelle parantamaan sen toimivuutta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi