Näe leffa, jonka päähenkilö on niin kiinnostunut joukkoliikenteestä, että on joutunut sen takia pidätetyksi yli 30 kertaa

Miehen halu ajaa metroa on vienyt hänet vankilaan asti.

Kolmannen kerran järjestettävä Autism Film Festival esittelee monipuolisen kattauksen autismia käsitteleviä elokuvia ympäri maailman. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu sekä lyhytelokuvia että pitkiä elokuvia, joissa aiheena on autismi ja autismin kirjon henkilöt.

Yksi festareiden elokuvista on Off the Rails, joka kertoo Darius McCollumin tarinan. McCollumilla on Aspergerin syndrooma ja hän on erittäin kiinnostunut joukkoliikenteestä. Hän on esiintynyt New Yorkin bussi- ja metrokuskina jo vuosikymmenten ajan, joutuen pidätetyksi yli 32 kertaa.

McCollum ei ole ikinä satuttanut ketään tai tuhonnut kaupungin omaisuutta, mutta on viettänyt elämästään yli 20 vuotta vankilassa. Off the Rails kuvaa ääriesimerkin kautta niitä haasteita, joita erityisesti vähemmistöihin kuuluvat autismin kirjon henkilöt kohtaavat yhteiskunnassa.

Autismisäätiön järjestämän leffafestarin tarkoitus on lisätä tietoisuutta autismista tuomalla esille autismin kirjon monimuotoisuutta ja näkymistä populaarikulttuurissa. Festivaali on osa autismitietoisuuden kuukautta ja sen ohjelmaan on valittu mahdollisimman erilaisia elokuvia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi