Suomalaiset lahjoittivat vähävaraisille perheille varatut 2 500 jouluateriaa loppuun hetkessä – “Emme ole nähneet vastaavaa”, Hope ry sanoo

“Kampanja on vasta alussa” – Nyt joulumieliset suomalaiset lahjoittavat 10 euron ruoka-apuja perheille ensi vuodeksi: tuhansia euroja kerätty vain parissa tunnissa.

Woltin, Hope ry:n ja Bob the Robotin yhteistyö joulumielen levittämiseksi on sujunut loistavasti.
Woltin, Hope ry:n ja Bob the Robotin yhteistyö joulumielen levittämiseksi on sujunut loistavasti.

Suomalaiset lahjoittivat tänään torstaina alle neljässä tunnissa yli 2 500 jouluruokapakettia vähävaraisille perheille. Kyseessä on ruoanvälitysyhtiö Woltin ja mainostoimisto Bob the Robotin tempaus, jossa ihmiset voivat parilla klikkauksella lahjoittaa 10 eurolla jouluruokapaketin, jonka arvo on noin 40 euroa.

“Laitoimme Woltiin kaupan auki torstaina kello 8.00, ja jo klo 11.30 mennessä kaikki ruokapaketit oli lahjoitettu”, kertoo Woltin Suomen-markkinoinnista vastaava Mia Lavanti.

Ateriat kulkevat perille vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä auttavan Hope ry:n kautta. Hope jakaa ateriat toimipisteissään vähävaraisille perheille ympäri Suomen yhteensä lähes 20 paikkakunnalla ensi viikon aikana DB Schenkerin avulla. Ateriat olivat noin 40 euron arvoisia paketteja, jotka koostuivat Elovenan, Hartwall Jaffan, Pauligin ja Saarioisen joulutuotteista. Pakettien sisältö vaihtelee hieman paikkakunnittain kylmäkuljetusvaatimusten takia.

Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila on ällistynyt kampanjan saamasta suosiosta.

“Aivan uskomatonta, että ateriat menivät loppuun muutamassa tunnissa! Emme ole nähneet vastaavaa aiemmin”, Hostila iloitsee.

“Monella vähävaraisella perheellä ei ihan oikeasti ole kauheasti jouluksi. Ei välttämättä juuri lahjoja tai kummoista jouluruokaa. Tämä on mielettömän hieno tapa auttaa heitä.”

Myös Bob the Robotin strategiajohtaja Karolus Viitala on hämillään:

“Nöyräksi vetää kun näkee, kuinka sankoin joukoin ihmiset haluavat olla mukana rakentamassa parempaa joulua kanssaihmisille. Luulen, että onnistumisen ytimessä on helppo, kouriintuntuva ja ymmärrettävä tapa auttaa.”

Kampanjassa koettaa nyt seuraava vaihe, jossa Wolt uskoo ihmisten lahjoittavan vielä ensimmäistäkin vaihetta enemmän.

“Jouluateriapaketit on myyty loppuun, mutta kampanja on vasta alussa. Tästä eteenpäin suomalaiset antavat vähävaraisille perheille joululahjaksi 10 euron lahjoituksia, joilla Hope tarjoaa ruoka-apua perheille ensi vuonna”, Lavanti kertoo. Hänen mukaansa jo ensimmäisten parin tunnin aikana ihmiset ovat lahjoittaneet tuhansia euroja.

“Vielä joulupäivään asti voi siis tarjota apua tarvitsevalle todella kouriintuntuvan joululahjan.”

Kymmenen euron ateriatuen vähävaraiselle perheelle voi lahjoittaa Woltin sovelluksessa sekä verkkosivuilla

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi