Tarpeeksi vahva chili saa ihmisen sisimmän esiin – Hot Ones videosarja laittaa haastateltavat hikoilemaan

Katso, miten julkkikset sortuvat chilikastikkeen vallan alla.

First We Feastin Hot Ones on erinomainen nettivideosarja ja haastattelukonsepti, jossa haastattelun aikana “nautitaan” mahdollisimman paljon hävyttömän tulisia kastikkeita.

Konsepti on simppeli. Pöydän ääreen istutetaan kiinnostavia tyyppejä laidasta laitaan. Jos pöydässä on kymmenen erilaista kastiketta, kysytään haastateltavalta kymmenen kysymystä. Kastikkeet vahvenevat kysymysten mittaan. Mukana rivissä ovat muun muassa suomalaisten tunnistamat Srirachan kukkokastike ja Tabasco, näiden jälkeen meno kovenee erinäisiin “kuolemakastikkeisiin”.

Haastatteluissa päästään usein syviin teemoihin, kuten uusimman videon Ricky Gervaisin tapauksessa. Koomikko Gervais selvittää näkemyksiään muun muassa vaihtoehtoisista faktoista ja ateismista syödessään vegaanisia versioita kanansiivistä, joiden päälle laitetun chilikastikkeen vahvuus nousee kysymys kerrallaan chilien tulisuutta mittaavalla scovillen asteikolla.

Parikymmentäminuuttisen pätkän jatkuessa huomio keskittyy yhä enemmän chilin tulisuuteen. Raaka kohtaaminen suuhun hyökkäävän tulen kanssa saa kirosanat lentämään, hien nousemaan pintaan ja julkkikset arvioimaan, oliko mukaan lähteminen läheskään tuskan arvoista. Silloin konsepti saa omalaatuisuudellaan kaivettua haastateltavista jotain uutta ja kiinnostavaa esiin.

Hot Ones -videosarjassa on nähty loistavia pätkiä esimerkiksi koomikoilta Kevin Hartilta, Jeff Rossilta sekä Keegan-Michael Keyltä ja Jordan Peeleltä. Haastattelija Sean Evans hoitaa oman hommansa äärimmäisen tyylikkäästi ja onnistuu hassuttelevan konseptin varjolla kysymään osuvia kysymyksiä hikoilun lomassa. Vain harvat ovat Evansia kovempia syömään chiliä, mutta on sellaisiakin osunut kohdalle, sillä muun muassa räppäri Action Bronson ja legendaarisesta Cheech & Chong -pajautuskomediasta tuttu Tommy Chong olivat täysin suvereeneja tulisen ruuan äärellä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi