Uusi ystävä voi löytyä mistä vain – ole rohkea ja kerro, jos kaipaat seuraa

Joukko tamperelaisnaisia päätyi yhteiselle SYÖ!-illalliselle avattuaan suunsa seuran puutteesta.

Kuva: Giorgio Pulcini / Fotolia

Liian monelle ystävät ovat kiven alla. Etenkin muutto uuteen kaupunkiin työn tai opintojen perässä saattaa ajaa ihmisen tilanteeseen, jossa illat vietetään joko yksin, puolison naamaa tuijottaen tai netissä vanhoille tutuille viestitellen. Aiemmin suosittukin tyyppi saattaa ajautua uudessa ympäristössä yksinäisyyden kiroihin.

Sitä on turha hävetä, sillä sama voisi käydä kenelle tahansa. Siinä vaiheessa auttaa ennakkoluuloton asenne ja kekseliäisyys uusien kontaktien etsimisessä, kuten seuraava tarina osoittaa.

Viime perjantaina päättyneillä Tampereen SYÖ!-viikoilla saimme muistutuksen uusien kontaktien tärkeydestä uudessa kaupungissa. Kysyimme kansainvälisen tyttöjen päivän kunniaksi arvonnan yhteydessä, kenet haluaisit viedä syömään. Postauksen yhteyteen heräsi keskustelu, jossa porukka Tampereelle päätyneitä naisia etsi itselleen uusia kavereita.

“Paikalla ei olisi väliä, mutta seuralaiseksi kelpaisi lähes kuka vaan perusmukava hymyilevä randomi likka kadun varrelta, joka tällaiseen tempaukseen suostuisi : ) Vasta 5 kk täällä asuneena tällainen olisikin hieno tapa tutustua mahdollisesti uusiin ystäviin”, Miisa Ranta kirjoitti.

Pian kommenttiin saatiin muutama vastaaja, jotka olivat myös seuran puutteessa ja valmiina tutustumaan uusiin ihmisiin. City palkitsi tyypit aktiivisuudesta ja rohkeudesta lahjakorteilla ja kuuden toisensa löytäneen joukosta viisi päätyi pian saman ravintolapöydän ääreen.

“Meillä oli todella kivaa ja tulimme hyvin juttuun ja olemme itseasiassa puhuneet jo jatkostakin, että näkisimme uudestaan, seuraavaksi kahvittelun merkeissä aika piankin! Eli tästä teidän tempauksesta oli todella hyötyä meille jokaiselle ja ihan mahtavaa, että tutustuminen jatkuu ja porukka haluaa uudestaan kokoontua eli suurkiitos kaikkien puolesta, koska ilman teitä tämä ei olisi koskaan tapahtunut”, Ranta kertoi Citylle illallisen jälkeen.

“Hyvä, jos tämä inspiroi teitä jatkamaan tällaisien mahdollisuuksien järkkäämistä, itse en voi olla muuta kuin aivan hemmetin tyytyväinen asiaan ja toivon ja uskon, ettei meidän porukkaa jää ainoaksi esimerkiksi tästä, vaan monet muutkin löytäisi ansaitsemansa ystävät täältä Tampereelta”, Ranta jatkoi.

Kuten esimerkkimme osoittaa, kannattaa olla rohkea ja kertoa, jos yksinäisyys vaivaa ja heittää kortit reippaasti pöytään yllättävissäkin paikoissa. Pahimmillaan yksinäisyys on monisäikeinen ongelma, jota ei tsemppipuhe paranna, mutta usein kyse on kaavoihin kangistumisesta, saamattomuudesta ja tilaisuuksien puutteesta, joihin pystyy itsekin vaikuttamaan.

Meitä Cityssä tamperelaisten tulevien ystävättärien tarina liikutti sen verran, että lupaamme vastata huutoon. Lupaamme, ettei kyseinen kaveriporukka jää viimeiseksi, jonka tuomme SYÖ!-viikoilla yhteen.

Syksyn SYÖ!-viikot olivat kautta aikojen suurimmat. Helsingissä SYÖ!-annoksia tarjosi peräti 58 ravintolaa, Tampereella 11 ja Turussa 18. Seuraavan kerran SYÖ!-viikkoja vietetään tammikuun lopussa.

1 kommentti

shiwan8

3.11.2016 18:54

Tässä puhuttiin nyt naisista. Miesten kohdalla homma toimii hyvin eri tavoin. Noin niin kuin tyyppiesimerkkinä kun tylsistyneenä ja sosiaalisia kontakteja vailla olevana menet miehenä avaamaan suusi naiselle niin seurauksia on tasa kolmea tyyppiä: 1) Nainen päättää pitää miestä haluttavana ja keskustelua voi seurata jatkumo. 2) Nainen menee tilanteessa "lukkoon" jota seuraa vaivaantunut änkyttäminen ja homma on parempi jättää sikseen. 3) Nainen tulkitsee keskustelunavauksen (esimerkiksi sanan "moi") hyökkäykseksi ja reagoi kuten hyökkäykseen on aiheellistakin reagoida.

Mahdolliset skenaariot olivat järjestyksessä epätodennäköisin ensin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi