Kirjafriikin unelmajulisteet yhdistävät kuuluisien kirjailijoiden lauseet tyylikkyyteen

Newyorkilainen artisti on luonut sarjan kirjallisuusjulisteita, joissa siteerataan näppärästi tunnettuja kirjailijoita.

New Yorkissa asuva graafinen suunnittelija Evan Robertson on luonut tyylikkään yksinkertaisia mustavalkojulisteita, joissa kuuluisien kirjailijoiden ajatusmaailma on tiivistetty oivaltaviin lauseisiin ja herätetty henkiin kekseliäillä kuvituksilla.

Julisteissa siteerataan tunnettuja kirjailijoita, joista mainittakoon Ernest Hemingway, Kurt Vonnegut, Jean-Paul Sartre, Oscar WildeVirginia Woolf, Jane Austen, J.D. Salinger ja Edgar Allan Poe.

"Pokkareissa parasta niiden tuoksun lisäksi on se, että voit alleviivata ne lauseet, jotka vangitsevat sinut", kertoo Robertson Citylle.

"Lauseiden alleviivaaminen kirjojen sivuilta on alkuperäinen "interaktiivinen" media. Merkitty lause on kuin hyperlinkki, josta pääsee sisälle omiin ajatuksiin. Linkin kautta voi siirtyä sitä ympäröivästä tarinasta uuteen ikkunaan täynnä ideoita, oivalluksia ja pohdintoja", Robertson jatkaa runollisesti.

Robertson valitsi suosikkikirjailijoidensa mielenkiintoisimpia lauseita, joista hän ammensi inspiraationsa kuvituksiin. Tavoitteena on luoda 100 kuvitusta vuoden aikana. Tällä hetkellä valmiita töitä on yhteensä 24.

Kaikki julisteet ovat nähtävissä Robertsonin Etsy-kaupassa, josta niitä voi ostaa. Julisteita toimitetaan myös Suomeen.

Robertson on opiskellut kirjallisuutta Yalen yliopistossa ja Juilliard Schoolissa. Hän pyörittää vaimonsa kanssa luovan alan yritystä nimeltä Little Brown Pen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi