5 vinkkiä: Toimi näin koronan aikana, jos rakastat ravintoloita ja haluat auttaa

#supportyourlocal

Tiedetään. Massit on tiukassa itse kullakin tämän kriisin keskellä, mutta jos suinkin mahdollista, tue rahallisesti suosikkimestojasi ja paikallisia ravintoloita selviämään kriisin yli.

1. Tilaa kotiin

Ravintoloiden kotiinkuljetusvaihtoehtoja on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, kun kaikki ravintolat kääntävät bisnestään pakon edessä siihen suuntaan.

Woltin ja Foodoran kuljetusbisnes ei ainakaan kärsi koronan takia ja monet ravintolat ovat kehitelleet omia systeemejä kotiinkuljetukseen. Tarjolla on paljon muun muassa eri alueiden suosikkiraflojen räätälöimiä paikallisia kuljetuksia.

2. Hae mukaan

Koska ulkonaliikkumiskielto ei (toistaiseksi) ole voimassa, kannattaa kävelylenkki suunnata, etäisyyksistä huolehtien, suosikkiraflan luukulle hakemaan piristystä päivään.

Poikkeusajat vaativat poikkeuksellista safkaa ja sitä on tarjolla, sillä esimerkiksi monet huippuravintolat ovat kehittäneet kekseliäitä tuotteita mukaan myytäväksi.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi ravintola Oran huippukokin ja intohimoisen sushiharrastajan Sasu Laukkosen tätä tarkoitusta varten räätälöimä sushi-annos?

Inspiraatiota sekä kotiinkuljetukseen että take away -vaihtoehtoihin löydät täältä.

3. Osta lahjakortti

Monet ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa ja ei olla kaukana siitä, että kaikki joutuvat tekemään sen pakon edessä. Voit kuitenkin olla ravintolan uskollinen asiakas, vaikka ovet olisivat säpissä.

Tästä kriisistä tullaan yhdessä ulos entistä vahvempana ja sitä on syytä juhlia. Ravintolassa. Ennakkoon ostetulla lahjakortilla, jonka tietää olleen erityisen tärkeä kriisin keskellä painivalle ravintolalle.

4. Opettele tekemään itse

Mitkä ovat raflaklassikoita, joita olet aina halunnut oppia tekemään kotona? Yritä vakoilla jostain reseptit tai sovella itse ja päästä kotikokki valloilleen, sillä nyt on aikaa touhuta omassa keittiössä.

Ravintolat auttavat myös tässä. Michelin-tähdellä varustettu huippurafla Olo lanseerasi juuri oman Tähtikokin-ruokakassin, joka sisältää raaka-aineet neljän ruokalajin menuun. Mukana saat paitsi huolellisesti esivalmistetut safkat laaturaaka-aineista, myös video-ohjeet, kattausohjeet, servietit taitteluohjeineen, viinisuositukset ja Spotify-lista.

5. Huolehdi hygieniasta

Hygienian merkitystä ei voi ylikorostaa ja se liittyy aina myös ruokaan ja sen laittoon, vaikkei korona tartukaan ainakaan kuumennetun ruoan kautta.

Ravintolassa asioidessa on erittäin tärkeä huolehtia omasta hygieniasta, välttää bakteereja sisältäviä pintoja ja pitää etäisyys henkilökuntaan.

Kotiinkuljetuksessa ei tilata kaukaa, vaan mahdollisimman läheltä, sillä on tärkeää, että kuljettaja on yhteydessä mahdollisimman harvaan ihmiseen.

Tavallisen ihmisen voi olla vaikea arvioida kunkin ravintolan aiheuttamaa riskiä. Toisaalta omat riskinsä on myös kotiruoassa, jota haetaan ruuhkaisista kaupoista, jotka toimivat viruksen leviämisen hubeina.

4 kommenttia

Koulussaonkäytävä

25.3.2020 06:27

Vai toimivat ruokakaupat oikein hubeina virukselle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Demon1

27.3.2020 17:28

Väärä ravintola mainittu jutussa. Ruokakassi on Demossa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lukija00992

6.4.2020 14:17

Miksi ette mainitse tässä lounasseteleiden käytöstä? Niitäkin käyttämällä voi tukea ravintolan toimintaa ja mikä parhainta työntekijällä niissä omavastuuosuus ja työnantaja kustantaa osan. Mainitkaa ihmeessä myös lounasseteleistä, Eazybreak, smartum, epassi, edenred

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nuupeli

15.4.2020 14:31

Ikävä kyllä ainakaan minun tietojeni mukaan Smartum ei toimi Foodoran kanssa, joten jää tämäkin työnantajan tarjoama etu siirtämättä ravintoloiden hyödyksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi