Aamiaista voi syödä muulloinkin kuin aamulla – Flät no 14 tarjoaa rentoa kahvilatunnelmaa Karhupuistossa

Flät no 14 Kallion uusin kahvilatulokas.

Flät no 14:n aamiaishenkiseltä menulta löytyy syötävää pitkälle iltapäivään.
Flät no 14:n aamiaishenkiseltä menulta löytyy syötävää pitkälle iltapäivään. Kuva: Flät no 14.

Karhupuiston kupeeseen entisen Berggan tilalle avautuu kesäkuun alussa kahvila Flät no 14.

Karin Stenbäck ja Johanna Fedorczyk haluavat tuoda Helsinkiin lisää keskieurooppalaisen rentoa kahvilatunnelmaa. Inspiraatiota on saatu myös Australiasta, jossa Stenbäck vietti vuoden.

"Haluamme tuoda tänne tosi rentoa, iloista ja aurinkoista meininkiä. Vähän kuin kutsuisit ystäviäsi kotiin viinille tai kahville, niin voit yhtä hyvin kutsua heidät tänne meille", Stenbäck kuvailee.

Flät no 14 on paikka, jonne voi tulla hyvillä mielin hengailemaan ja viihtymään pidemmäksikin aikaa. Myös läppärit ja koirakaverit ovat tervetulleita.

Aamiaisruokia pitkin päivää

Kahvilan menu on rakennettu all day breakfast -hengessä, vaikka aamiaismenuksi sitä ei varsinaisesti kutsutakaan.

Tarjolla on 11 erilaista komponenttia, joista voi valita joko kolmen (12€), viiden (19€) tai seitsemän (25€) lajin kokonaisuuden. Suurin setti on hyvä vaihtoehto jaettavaksi kaverin kanssa.

Menu on tarjolla päivittäin aamukahdeksasta pitkälle iltapäivään, aina neljään saakka. Valikoimassa on monia aamiaistyyppisiä ruokia, kuten kananmunia, puuroa sekä jogurttia, mutta monet annoksista taipuvat hyvin myös lounaaksi. Herkuttelijoille on tarjolla myös paahdetulla valkosuklaalla höystettyä granolaa.

"Mielestäni aamiainen on maailman paras ruoka, ja olen itse aina inhonnut sitä, että tosi monissa paikoissa aamiainen loppuu klo 11", Stenbäck sanoo.

"Me haluamme korostaa sitä, että aamiaista voi syödä muulloinkin kuin aamulla, ja että sitä voi mennä syömään myös ulos."

Suomalaisia makuja suoraan maatilaleipomosta

Flät no 14:n annokset valmistetaan tilauksesta, mutta take away -asiakkaita silmälläpitäen vitriiniin on varattu muun muassa valmiiksi täytettyjä leipiä. Kahvit toimittaa paikallinen pienpaahtimo Good Life Coffee.

Vitriinistä löytyy myös kakkua sekä Flät no 14:n nimikkopullaa. Kuusenkerkkä-sitruunapulla tulee Kimolasta Keskitalon maatilaleipomosta, joka toimittaa kahvilaan myös karjalanpiirakat.

"Me haluamme nostaa karjalanpiirakan ja munavoin nextille levelille ja tuoda muutenkin esille perinteisiä suomalaisia juttuja."

Flät no 14:ssa hyödynnetään jonkin verran myös villiyrttejä, kuten litulaukkaa ja mesiangervoa.

Oluita, viinejä ja "flätbreadia"

Kotimaisuus näkyy myös olutvalikoimassa, viinit tulevat pääosin Euroopasta, ja saatavilla on myös muutamia natuviinejä.

Flät no 14 on joka päivä auki vähintään kahdeksasta kuuteen, ja keskiviikosta lauantaihin ovet pidetään auki iltaan saakka. Tuolloin menu vaihtuu aamupäiviä simppelimmäksi. Iltaisin tarjolle tulee pientä syötävää sekä rieskamaista “flätbreadia” valinnaisin täyttein.

Myös erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin. Esimerkiksi puuro valmistetaan aina gluteenittomista kauraryyneistä ja muutenkin menulla on useita gluteenittomia annoksia. Listalta löytyy hyvin tarjontaa myös vegaaneille, Stenbäck lupaa.

Flät no 14, Viides Linja 14

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi