Lontoon Bocca di Lupon -ravintolasta Konepajan Alice Italianiin pestatut kokkikaverukset Francesco Cereda ja Cesare Lovati avaavat oman ravintolansa Katajanokalle. Locanda Scappi avataan elokuussa Noli Studios –hotellin yhteyteen Keskon entisen pääkonttorin paikalle.
"On jokaisen kokin unelma avata oma ravintola, tosin en vielä pari vuotta sitten olisi koskaan uskonut sen tapahtuvan Suomessa", sanoo keittiömestari ja osakas Cesare Lovati.
Pohjois-Italiassa syntynyt Lovati on tehnyt pitkän uran keittiöissä Italiassa, Lontoossa ja nyt Helsingissä.
"Ruokafilosofiani perustuu tuoreiden, italialaisten raaka-aineiden käyttämiseen. Locanda Scappin ruoka tulee olemaan yksinkertaista ja kaikki leivästä lähtien on tehty itse ravintolassa, ainoat valmiina tulevat tuotteet ovat joissain annoksissa käytetyt kuivapastat, joskin teemme pastaa myös itse", Lovati sanoo.
"Uskon, että ulkona syöminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ihmiset ovat kiinnostuneita italialaisesta keittiöstä ja ruoasta yleisesti. Italialaisena haluan aina edustaa kaunista maatani parhaalla mahdollisella tavalla, itselleni luontevin tapa on ruoka", sanoo puolestaan ravintolapäällikkö ja osakas Francesco Cereda.
Locanda Scappi on nimetty keskiajalla eläneen keittokirjailija Bartholomeo Scappin mukaan, joka kokkasi aikansa eliitille, kardinaaleille ja paaveille. Locanda Scappin ruokalistalta tulee löytymään ainakin yksi resepti alkuperäisen Scappin keskiajan reseptikirjasta.
Locanda Scappin toiminta pyöräytetään käyntiin maksa mitä jaksat -illallisella, jolloin lähialueen asukkailla on mahdollisuus päästä tutustumaan ravintolaan vaikka ilmaiseksi.
Lue myös: Alice Italianin keittiömestari luottaa isoäitinsä resepteihin
Locanda Scappi avataan elokuussa 2019 osoitteeseen Kanavakatu 1