Chef & Sommelierin tuhkasta nousee ravintola Ora – ja se avaa ovensa tällä viikolla

Ora jatkaa tutulla suomalaisen fine diningin linjalla.

Kuva: Elenathewise/Fotolia

Sasu Laukkonen, Chef & Sommelier -ravintolan chef tiedotti toukokuussa Michelin-tähtiravintolan ovien sulkemisesta. Ovet pantiin juhannuksena säppiin, mutta samalla kerrottiin myös hyviä uutisia: ravintolan paikalle pystytetään uusi. Ja tällä viikolla se avaa ovensa. 

Huvilakadun uusi ravintola on nimeltään Ora, ja se avataan torstaina. Ora muistuttaa Chef & Sommelieria siinä, että ruoka on edelleen kotimaista, ja se keskittyy sesonkeihin ja lähituotantoon. Se jatkaa siitä, mihin Laukkonen on edennyt tuottajaverkostonsa kanssa. Teemana on katso lähelle, käytä kaikki hyödyksi. Esimerkiksi kasvikset tulevat sesonkiaikaan (eli nyt) varsin läheltä: Kumpulasta. 

"Millaista moderni suomalainen ruoka olisi, sitä olemme tiimini kanssa pohtineet paljon. Haluamme sukeltaa syvemmälle kotimaahan ja luoda siitä uusia moderneja tulkintoja raaka-ainelähtöisesti, kuten aina", Laukkonen kertoo kesäkuisessa tiedotteessa.

Kuuden ruokalajin menu maksaa 85 euroa ja se vaihtuu sesonkien mukaan.

Keittiömestarina toimii Ragusta tuttu, Laukkosen pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Erno Kemi ja kokkina jatkaa Chef & Sommelierissa kevättalvella aloittanut Adam Kavanagh. Ora on edeltäjästään poiketen avoinna myös lounasaikaan, mutta vain perjantaisin ja lauantaisin. Silloin on tarjolla sama menu kuin ilta-aikaan.

Ravintola Ora, Huvilakatu 28. Avataan 3.8.2017. Avoinna keskiviikosta lauantaihin. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi