Corona, Dubrovnik, Kafe Moskova ja Andorra muuttavat Konepajalle – Kaurismäet avaavat myös uuden baarin Kamppiin

Kulttuurikeskus Andorra tulee olemaan vain pieni osa tulevan The Train Factoryn kokonaisuutta.

Aki ja Mika Kaurismäki tuovat legendaariset ravintolansa Konepajan The Train Factoryyn.
Aki ja Mika Kaurismäki tuovat legendaariset ravintolansa Konepajan The Train Factoryyn.

Bruce Oreckin isännöimän The Train Factoryn ensimmäiset toimijat on julkaistu. Tilaan muuttaa Kulttuurikeskus Andorra, johon kuuluu elokuvateatteri Andorra sekä Corona Baari & Biljardi, Dubrovnik ja Kafe Moskova.

Kulttuurikeskus Andorra on etsinyt uusia tiloja siitä saakka, kun vuokrasopimus nykyisessä kiinteistössä irtisanottiin viime syksynä hotellihankkeen vuoksi. 

Uusien tilojen remontointi vie aikaa, mutta sitä odotellessa Corona avataan elokuussa pop up -baarina.

"The Train Factorylle avataan Coronan pop up elokuun aikana, ja rakennustöiden edetessä pääsemme varsinaisiin tiloihimme", kertoo Mika Kaurismäki.

Havainnekuva elokuussa avautuvasta Pop up Corona Baari & Biljardista.
Havainnekuva elokuussa avautuvasta Pop up Corona Baari & Biljardista. Kuva: Waltteri Wahlroos/Rajupaja

Uuteen tilaan on suunnitteilla vähintään kaksi elokuvateatteria. Muuton lähestyessä edellisten baarien ja leffateatterin irtaimistosta otetaan mukaan kaikki mitä irti lähtee.

"Sehän on selvää, että tunnelmaa ei voi siirtää, mutta tämä tila luonee omansa", Aki Kaurismäki sanoo.

Eerikinkadulle uusi Honolulu Bar

Kaurismäet löysivät uuden baaritilan myös Eerikinkadulta.

"Uusi baari on nimeltään Honolulu Bar ja se avaa ovensa Eerikinkatu 24:ssa heinäkuun aikana. Sinne tulee 56 asiakaspaikkaa sisälle sekä 24 hengen terassi", kertovat ravintolapäällikkö Toni Brofeldt ja ravintoloitsija Erkki Lahti.

Kulttuurikeskus Andorra tulee olemaan vain pieni osa lopullista The Train Factorya.

Jo tulevana syksynä The Train Factoryssa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja sekä muita tapahtumia. Alueen pitkäaikainen kirpputoriperinne saa myös jatkoa.

Aki Kaurismäki, Bruce Oreck ja Mika Kaurismäki kertoivat hankkeesta The Train Factorylla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.
Aki Kaurismäki, Bruce Oreck ja Mika Kaurismäki kertoivat hankkeesta The Train Factorylla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

"Paikka sopii hyvin Coronalle. Maailmalla on vastaavia vanhoihin rakennuksiin suunniteltuja kulttuurin ja tapahtumien keskuksia ja haluamme olla mukana kehityksessä, jossa myös Helsinkiin sellainen saadaan", Mika Kaurismäki sanoo.

The Train Factorysta Helsingin "must see" -kohde

Oreck kaavailee tiloihin myös panimoita, ravintoloita, kulttuuritapahtumia sekä muuta paikallisuuteen perustuvaa toimintaa. The Train Factorysta on määrä tulla kohtaamispaikka, josta muotoutuisi Helsingin "must see" -kohde.

"Tästä ei tule ostoskeskusta. Ostoskeskukset ovat ostamista varten, tämä on elämyksiä varten. Tänne tullaan hengailemaan, syömään, tapaamaan ystäviä ja niin edelleen. Ihmiset kaipaavat elämyksiä", Oreck sanoo.

"Alusta alkaen olen nähnyt kuinka nämä kauniit vanhat rakennukset muuntuvat Helsingin uudeksi luovan ja eloisan energian keskittymäksi."

Massiivinen projekti vie kuitenkin aikaa, ja tiloja avataan sitä mukaa kun ne valmistuvat. Oreckin tavoitteena on, että alue olisi valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lue myös: Konepaja-sopimus viimein maaliin – Bruce Oreck: “Tämä voi olla typerin juttu, mitä olen koskaan tehnyt”

The Train Factory, Konepaja, Aleksis Kiven katu 17

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi