CrossFit-harrastajien tarpeesta syntynyt FuelMe on ateriapalvelu, jollaista jokainen meistä on joskus kaivannut: “Tekee hyvää”

FuelMe-palvelu syntyi CrossFit-harrastajien omasta tarpeesta; kun terveellisiä ja maukkaita valmisateroita toimittavaa palvelua ei löytynyt Helsingistä, sellainen piti perustaa itse.

Kuva: FuelMe

Kaikki sai alkunsa vuonna 2017, kun intohimoisena urheilijana tunnettu Pieter Dreesen kutsui ystävänsä, CrossFit -piireistä tutun Mika Rekolan kahville bisnesideoita mielessään. Dreesen uskoi, että Rekola olisi juuri oikea henkilö auttamaan häntä päässä pyörivien visioiden toteuttamisessa.

Yksi Dreesenin ideoista oli terveellistä ruokaa toimittava palvelu, jollaista hän tiesi heidän molempien kaipaavan.

“Kamppailimme molemmat samanlaisten arkisten asioiden kanssa. Kokopäivätyö, työpäivän jälkeiset treenit, ruokakauppaan ryntääminen ilman mitään inspiraatiota mitä sitä söisi. Epäterveellisen, helpon tai tylsän vaihtoehdon nappaaminen, kokkaaminen, tiskien hoitaminen ja lopuksi tunne siitä, että vapaa-aikaa oli valunut hukkaan”, Dreesen kertoo FuelMe-palvelun synnystä.

“Pidimme molemmat välittömästi ideasta, joka ratkaisisi kaikki nämä ongelmat kertaheitolla. Palvelu, joka toimittaa terveellistä, maukasta ja syömistä vaille valmista ruokaa luoksesi.”

FuelMen kahdeksan aterian lista vaihtuu viikoittain.
FuelMen kahdeksan aterian lista vaihtuu viikoittain. Kuva: FuelMe

Tämän kaltaisia palveluja Dreesen oli bongannut Yhdysvalloista ja Briteistä, mutta Suomessa tarjonnassa oli aukko. Ei auttanut muu kuin perustaa palvelu itse.

Valttikortteina helppous, laatu ja maku

Vielä samana kesänä kaksikko loi liiketoimintasuunnitelman paikallisen catering-yrityksen avustuksella ja pilotoi palvelunsa. CrossFit-harrastajilta saadun palautteen avulla FuelMeen toimintaa muokattiin vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Pilottia seurasi verkkosivuston ja tilauspalvelun perustaminen, jonka avulla asiakkaat pystyivät tilaamaan ruokia noutopisteisiin pääkaupunkiseudulla.

“Se oli hetki, kun ryhdyimme valmistamaan suunnittelemiamme FuelMe-aterioita omassa keittiössämme”, Dreesen kertoo vuoden 2018 alusta startanneen yrityksen käynnistymisestä.

Vuoteen 2020 saakka FuelMe toimitti aterioita ainoastaan noutopisteisiin, mutta nykyisin aterioita saa myös kotiinkuljetettuna. Tämä peliliike selvästi kannatti, sillä Dreesen kertoo myynnin kasvaneen vuodessa huikeat 350 prosenttia.

Pieter Dreesenin luoman FuelMe-palvelun aterioita saa myös kotiinkuljetettuna.
Pieter Dreesenin luoman FuelMe-palvelun aterioita saa myös kotiinkuljetettuna. Kuva: FuelMe

“Nyt valmistamme ateriat upouudessa keittiössämme Jätkäsaaressa. Vuosi 2021 näyttää erittäin lupaavalta ja kysyntä aikaa säästävälle terveellisen ruoan jakelupalvelulle kasvaa jatkuvasti.”

Kasvavan kysynnän lisäksi palvelun suosiosta kertovat omaa kieltään myös asiakaspalautteet, jotka ovat miehen mukaan olleet pääasiassa erittäin positiivisia. Kehuja ovat saaneet niin palvelun helppous kuin aterioiden laatu ja maku. On helpottavaa tietää, että kiireisen päivän jälkeen ei tarvitse rynnätä kauppaan tai autokaistalle, vaan että jääkapissa odottaa terveellistä ruokaa.

LUE MYÖS: Anton & Antonin Ruokakassi lupaa olla joka viikko "Lite Bättre" - City testasi huimaan suosioon nousseen palvelun

Koska kysyntää terveellistä ruokaa tarjoavalle palvelulle selvästi on, se on saanut Dreesenin pohtimaan myös laajentamista franchise-mallin muodossa. Tavoitteena on laajentua aluksi Suomen kaupunkeihin, kenties tulevaisuudessa myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Palvelu sinulle, joka et halua viettää vapaa-aikaasi ruokakaupassa

Dreesenin mukaan FuelMe-ateriat on suunniteltu fyysisesti aktiivisille, terveystietoisille ja kiireistä elämää viettäville ihmisille, jotka haluavat vapaa-aikanaan tehdä muutakin kuin laittaa ruokaa ja käydä kaupassa. FuelMen ruoista erityisiä tekee se, että niiden ravintosisällöt on mietitty tarkkaan.

FuelMen kahdeksan erilaisen aterian valikoima vaihtuu joka viikko, ja tarjolla on aina niin liha-, kala-, kana-, kasvis- kuin vegaanivaihtoehtoja.

"Haluat varmasti tietää mitä kehoosi laitat, ja että nämä asiat ovat sinulle hyväksi ja saavat olosi tuntumaan energiseksi. Tästä syystä varmistamme, että aterioiden makroravinteet ovat tasapainossa, ja että ne sisältävät riittävästi kaloreita vastaamaan aktiivisen päiväsi kulutusta.”

FuelMen aterioissa maku on kohdillaan.
FuelMen aterioissa maku on kohdillaan. Kuva: FuelMe

FuelMeen aterioita syömällä saavuttaa Dreesenin mukana lukuisia hyötyjä, jotka ruokkivat toisiaan kohti onnellista elämää. Positiivset vaikutukset voi hänen mukaansa tuntea jo heti ensimmäisestä ateriatilauksesta lähtien.

“Ensimmäinen vaikutus on se, että sinulle jää enemmän aikaa tärkeisiin asioihin: ajan viettämiseen rakkaittesi kanssa, harrastuksiin, rentoutumiseen yms. Toinen etu on se, että saat terveellistä ja herkullista ruokaa, joka antaa sinulle energiaa ja tekee hyvää sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille”; Dreesen perustelee, miksi jokaisen kannattaisi kokeille FuelMen aterioita edes kerran.

City testasi FuelMen ateriat

FuelMen aterioissa ehdottomasti hyvä puoli on se, että ateriat on saatavilla kolmessa eri koossa (S, M & L), vastaamaan juuri sinun tarpeitasi. Kaikkien annosten ravintosisällöt, kalorimäärät ja makroravinteisen osuudet löytyvät helposti verkosta, joten ateriat sopivat erinomaisesti tarkemminkin ruokavaliotaan tarkkaileville.

FuelMe tarjoaa niin kala-, liha- kuin kasvisvaihtoehtoja.
FuelMe tarjoaa niin kala-, liha- kuin kasvisvaihtoehtoja. Kuva: Laura Matilainen

Viiden testatun aterian jälkeen voi hyvillä mielin todeta, että tällainen palvelu todella on puuttunut Suomesta. Maukkaita, monipuolisia ja runsaasti kasviksia sisältäviä aterioita, joiden avulla tiedät syöväsi monipuolisesti. Vaikka terveellinen ruoka mielletään usein salaatiksi, nämä olivat kaukana siitä! Kunnon rehtiä ruokaa kehon hyvinvointi edellä valmistettuna. Vatsa tulee taatusti täyteen ja energiaa riittää koko päiväksi.

Aterioissa oli hieman keskinäistä vaihtelua. Osa ruoista oli todella kotiruokamaisia ja meheviä, mutta mukaan osui myös enemmänkin fitness-ruoalta tuntuvia vaihtoehtoja, jotka olisivat kaivanneet rinnalleen enemmän kastiketta. Tällaiselle tavalliselle kuluttajalle riitti, kun aterian kylkeen sipaisi hieman majoneesia. Ei ehkä sitä mitä tekijät ajattelivat, mutta toimi.

Ateriat on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin.
Ateriat on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin. Kuva: Laura Matilainen

Dreesen lupasi ataterioiden tuovan elämään lukuisia hyötyjä, jotka ruokkivat kohti onnellista elämää. Vaikka en löytänytkään aterioiden avulla sen suurempaa autuutta, ymmärrän hyvin pointin. Olihan se nyt mahtavaa tulla lounastunnilla heitetyn lenkin jälkeen kotiin ja napata jääkaapista valmis kunnollinen ateria, joka piti nälän hyvin poissa illalliseen saakka. Valmis ateria kaapissa = yksi asia vähemmän hoidettavaksi.

Plussaa ympäristöystävällisistä pakkauksista ja helppokäyttöisistä verkkosivuista!

LUE MYÖS: Makumatka siivittää aterian mittaiselle pakomatkalle arjesta - City testasi vaihtelua ja helppoutta arkeen tarjoavan palvelun

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi