Oletko koskaan miettinyt, miltä ravintolaelämä näytti sata vuotta sitten? Nyt pääset kurkistamaan menneen maailman menoon helsinkiläisklassikon, ravintola Kappelin kautta.
Kappeli avasi ovensa asiakkaille vuonna 1867, mutta sen tarina sai alkunsa jo paljon aikaisemmin, vuonna 1840.
Oluen jäähdytyskone oli hitti
Kyseisenä vuonna sokerileipuri Jerngren rakennutti Helsingin Esplanadille leivoksia ja limonadia myyvän kojun, jota alettiin pian kutsua kappeliksi ulkomuotonsa vuoksi. Vuonna 1867 ränsistyneen kojun tilalle avautui ravintola Kappeli, joka nousi heti suureen suosioon helsinkiläisten keskuudessa.
Paikka tunnettiin etenkin taiteilijoiden, säveltäjien, runoilijoiden ja kirjailijoiden kohtaamispaikkana.
Muutamaa vuotta myöhemmin Kappelin maine ja suosio nousivat entisestään, kun ravintolaan hankittiin nykyaikainen oluen jäähdytyskone ja ravintolan eteen rakennettiin soittolava. Pian koko Helsinki kokoontui Kappeliin nauttimaan kylmästä oluesta ja elävästä musiikista.
Kappelissa on vuosien saatossa järjestetty myös erilaisia tapahtumia aina omenanäyttelystä Miss Eurooppa -kiertueen esitykseen.
1970-luvulla Kappeli remontoitiin ympärivuotiseen käyttöön, ja viimeisimpänä muutoksena ravintola siirtyi HOK-Elannon omistukseen vuonna 2020.