Elokuvateatteri Bio Rex tekee paluun ensi kesänä – Korjaamo Kino toimintaa pyörittämään

Lasipalatsi nousee ensi vuonna uuteen kukoistukseen, kun taidemuseo Amos Rex avautuu.

Havainnekuva maalailee, miltä valmis Amos Rex tulee näyttämään.
Havainnekuva maalailee, miltä valmis Amos Rex tulee näyttämään. Kuva: JKMM Architects

Peruskorjauksessa pitkään ollut Lasipalatsin perinteikäs elokuvateatteri Bio Rex avaa valkokankaat kaupunkilaisille ensi kesänä. Säännöllistä elokuvatoimintaa alkaa pyörittää Töölössä toimiva Korjaamo Kino: näytöksiä tullaan järjestämään pääosin viikonloppuisin, ja arkisin tila omistetaan yksityis- ja erikoisnäytöksille. Yksityistilaisuuksien puolta hoitaa ravintola Lasipalatsi. 

Bio Rex on osa Lasipalatsiin rakentuvaa Amos Rex  -taidemuseota, joten elokuvateatteri tulee toimimaan näyttämönä myös museon omille tapahtumille. Vuonna 1936 valmistuneen Bio Rexin peruskorjaus valmistuu toukokuussa, joten ensi kesäksi päästään jo leffaan. Amos Rexin avajaisia suunnitellaan elokuulle 2018. 

”Säännöllinen elokuvatoiminta täydentää loistavasti Amos Rexin monipuolista kokonaisuutta. Haluamme luoda museosta kohtaamispaikan erilaisten taidemuotojen ystäville”, kertoo Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio tiedotteessa.

Ikoninen funkkisteatteri on ainutlaatuinen paitsi arkkitehtuuriltaan ja kauneudeltaan, myös tekniseltä varustukseltaan: Bio Rexissä voidaan esittää elokuvia sekä digitaalisella 4K-projisoinnilla että harvinaisella 70 mm:n projektorilla. Ohjelmisto tulee tiedotteen mukaan olemaan monipuolinen kattaus kansainvälisiä ensi-iltoja, kotimaisia uutuuksia, ooppera-, baletti-, konsertti- ja klassikkoelokuvia sekä Amos Rexin näyttelyiden tematiikkaa. Lisäksi leffafestarit saavat Bio Rexin taas pääteatterikseen.

Tekniseltä varustukseltaan teatteri on ainutlaatuinen koko Suomessa, koska digitaalisen 4K-projisoinnin lisäksi Bio Rexissä voidaan esittää elokuvia myös harvinaisella 70mm projektorilla.

Ohjelmistossa nähdään niin kansainvälisten laatuelokuvien ensi-iltoja kuin monipuolista kotimaista tuotantoa. Ooppera-, baletti-, konsertti- ja klassikkoelokuvat ovat osa vakituista sisältöä. Myös Amos Rexin näyttelyiden teemat näkyvät Bio Rexissä. Lisäksi Bio Rex palaa Rakkautta & Anarkiaa ja muiden isojen festivaalien pääteatteriksi.

Tiloja on entisöity vanhaa kunnioittaen, mutta monipuoliset käyttötarkituksen huomioonottaen. Tiedotteen mukaan leffateatterin vuokraus yritystapahtumiin on jo alkanut.

“Olen äärettömän iloinen Lasipalatsin Bio Rexin tilojen tyylikkäästä ja toiminnallisesta entisöinnistä sekä Helsingin kaupunkikuvaa elävöittävästä Amos Rexin kulttuurikokonaisuudesta. Uskon, että asiakkaamme tulevat ihastumaan tilojen autenttisuuteen ja monipuolisiin mahdollisuuksiin, jotka tarjoavat aistit avaavan paikan tuoda ihmiset yhteen”, kertoo ravintola Lasipalatsin toimitusjohtaja Joonas Keskinen tiedotteessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi