Flow julkisti ensimmäiset artistinsa: Lana Del Rey, The xx, Aphex Twin, Flume, London Grammar...

Kotimaisissa luotetaan MC Taakibörstan ja Alman kaltaisiin yleisömagneetteihin.

Aphex Twin.
Aphex Twin. Kuva: Flow Festival

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 11.-13.8.2017. Festivaalilla esiintyy jälleen useita tämän hetken kiinnostavimpia artisteja ja uusia lupauksia.

Supertähti Lana Del Rey nähdään tulevana kesänä Flow Festivalilla.  Entisajan glamouria henkivä 31-vuotias laulajatar ponnahti ihmisten tietoisuuteen vuonna 2011 Video Games -hitillään. Musiikkiaan dreamcoreksi ja Hollywood popiksi kutsuva artisti valmistelee parhaillaan viidettä albumiaan.

The xx tekee odotetun paluun keikkalavoille ja bändi esiintyy kesällä myös Flow’ssa. Lontoolaiskolmikko Jamie Smith, Romy Madley-Croft ja Oliver Sim julkaisee tammikuussa ensimmäisen albuminsa viiteen vuoteen. Tulevalta I See You –albumilta julkaistu ensimmäinen singlebiisi On Hold herätti syksyllä ihastusta musiikkimedioissa ja fanien keskuudessa.

Aphex Twin eli Richard D. James tekee vain muutaman keikan vuonna 2017, ja Flow Festival on hyvin todennäköisesti ainoa Pohjoismaa, jossa on mahdollista päästä todistamaan artistin näyttävä show. Aphex Twin on yksi aikamme kekseliäimpiä ja merkittävimpiä tuottajia. Jo neljännesvuosisadan Aphex Twin on onnistunut yhdistämään luontevasti vaikutteita Detroit-teknosta moderniin klassiseen musiikkiin. Viimeisin albumi Cheetah ansaitsi Pitchforkin vuoden 2016 parhaan elektronisen albumin tittelin.

Nopeasti yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista noussut 25-vuotias australialaismuusikko-tuottaja Flume saapuu ensimmäiselle Suomen vierailulleen Flow’hun. Ilmavaa elektronista soundia ja housea yhdistelevä Flume, oikealta nimeltään Harley Streten, julkaisi uusimman albuminsa Skin viime keväänä, ja sen hitit Say It ja Never Be Like You ovat soineet tiuhaan myös Suomen radioaalloilla. Skin-albumilla vierailee liuta nimekkäitä artisteja, kuten Beck, Tove Lo, Vince Staples, Raekwon ja AlunaGeorge.

Myös tummanpuhuvasta house- ja teknomusiikista ammentava yhdysvaltalainen dj Maceo Plex esiintyy Flow Festivalilla. Marraskuussa vinyylinä julkaistu albumi Journey to Solar edeltää keväällä julkaistavaa Solar-LP:tä, joka on nimetty dj-tuottajan pojan mukaan.

Muita vahvistuneita esiintyjiä ovat muutama vuosi sitten valtaisaan kansainväliseen suosioon singahtanut brittitrio London Grammar, nopeasti kiinnostavimpien uusien räppäreiden joukkoon noussut Vince Staples, folkia ja indierockia yhdistelevä Angel Olsen, norjalainen laulaja-lauluntekijä Jenny Hval, dj-keikan soittava tuottaja-dj Jon Hopkins, livesetin vetävä dj-duo Bicep sekä kotimaiset huiput Alma, MC Taakibörsta, Femme En Fourrure ja Kauriinmetsästäjät.

Flow Festival järjestetään 11.–13. elokuuta 2017 Helsingin Suvilahdessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi