Flow Festival tunnetaan laadukkaasta ruokatarjonnastaan, ja ravintoloiden taso tuntuu vain nousevan vuosi vuodelta.
9.–11. elokuuta Suvilahdessa on tarjolla jälleen upea kattaus ravintoloita. Ensimmäistä kertaa mukana ovat muun muassa Emo, Andrea, Kuurna, Maannos ja Gohan, viime vuoden suosikeista paluun tekevät Grön sekä Matti Jämsénin Munchies.
Yhteensä Flow’ssa on mukana noin 40 ravintolaa ja 20 baaria, joiden tarjonnassa korostuvat etenkin lähituotanto ja kotimaiset kauden raaka-aineet.
Michelin-oppaan Bib Gourmand -suosituksen saanut Emo tuo festareille viiden ruokalajin maistelumenun, Andrea yhdistää Anatolian niemimaan makuja pohjoismaisiin raaka-aineisiin ja Kuurna tulee Flow’hun Deep Fried -konseptillaan tarjoillen muun muassa kauden fritattuja kaaleja sekä perunatempuraa.
Maannoksen kotimaisia raaka-aineita juhlistavalta menulta löytyy maa-artisokka- ja porkkanatartaria, ja Gohan valmistaa japanilaisesta ruokakulttuurista ammentavia annoksia pohjoismaisia raaka-aineita hyödyntäen.
Uutena tulokkaana Flown ruokatarjontaa täydentää myös Way Bakery, kesällä toimintansa aloittava meksikolaisravintola Lopez y Lopez sekä italialainen ravintola Bacco, joka tunnetaan 90 tuntia nostatetusta taikinasta valmistetuista pizzoistaan.
Döner Harju esittelee Flow’ssa ensimmäisen täysin vegaanisen menunsa, ja Green Hippo Café tuo festivaalille värikkäät annoksensa. Bistro Sinne tuo festareille oman tuoreista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista koostuvan menunsa.
Mukana myös vanhoja suosikkeja
Festareilla nähdään myös monia viime vuosien suosikkeja, kuten villeihin ja erityisesti pohjoismaisiin raaka-aineisiin ruokafilosofiansa pohjaava Michelin-ravintola Grön, joka tuo mukanaan viime kesän hitiksi nousseen gourmet hodarinsa.
Bun2Bun tuo vegaaniset burgerinsa myös Flowhun ja esittelee festareilla uuden vegaanisen pehmiksen. Jo viime vuonna Flowssa vieraillut huippukokki Matti Jämsénin Munchies tuo festivaalille uudenlaisia versioita rakastetuista pikaruoista.
Flow Festival on jo useampana vuonna kouluttanut ravintoloita Sustainable Meal -koulutuksella. Tämän vuoden koulutuksen kärkenä on ruokahävikin vähentäminen ja ruokailun yhteydessä syntyvän jätteen minimoiminen.
Tähän ravintolat tarttuvat tarjoamalla myös pieniä maisteluannoksia ja lisäämällä annoksia, jotka tarjotaan syötävistä astioista. Jokainen ravintola tarjoilee myös erityisen ekologisen Sustainable Meal -annoksen, joista valitaan festivaalin aikana sekä ammattilaisraadin että yleisön suosikit.
Kaikilla ravintoloilla on oltava ruokalistallaan vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto. Vuonna 2018 Flow’ssa myydyistä ruoka-annoksista peräti 46 prosenttia oli kasvis- tai vegaaniannoksia, ja tavoitteena on kasvattaa osuutta entisestään.
Flow Festivalin vuoden 2019 ravintolat:
Addis, Andrea, Baba Foods, Bacco, Bali Brunch, Beerger, Bistro Sinne, Bun2Bun, Döner Harju, Emo, Gohan, Good Life Coffee, Green Hippo Café, Grön, Haiku Sushi, Kahvila Sävy, Kimchi Garden, Kuurna – Deep Fried, Levant, Lie Mi, Lopez y Lopez, Maannos, Mad Wok, Munchies by Matti Jämsen, Ônam, Paulig Coffee Bar, Paulig Coffee Van, Pizzarium, Pobre, Pose G, Powau, Sandro, Social Burgerjoint, Street Gastro, Suvilahti TBA, Thai Papaya, Twisted Street Kitchen, WAY Bakery ja 3 Kaverin Jäätelö.
Lue myös:
- Fat Ramenin perustajilta ruokaisa sake- ja viinibaari Gohan: “Ruoka ja juoma kulkevat käsi kädessä eurooppalaiseen tapaan”
- Kitchen & bar by Maannoksen kasvispainotteisessa menussa liha toimii lisukkeena
- Pönötys pois ja herkut pöytään! Ravintola Andreassa ei turhia hienostella, vaikka viiden tähden hotellissa ollaankin
- Panimoravintola Beerger asettaa riman korkealle ja lunastaa odotukset – Hinta-laatusuhde huippuluokkaa
- The Way avaa leipomon ja viinibaarin Kallioon – hapanjuurileipää ja alkuviinejä aamuvarhaisesta iltamyöhään
- Baccon pizzojen salaisuus piilee valmistustavassa – taikinaa kohotetaan neljä vuorokautta
- Helsingin parhaat burgerit: Social Burgerjointin Bronx Burger on kaupungin katu-uskottavin hampurilainen
- Toiset kokeilevat yksittäisillä kasvispihveillä, toiset heittäytyvät täysillä – Bun2Bun vaihtaa kaikki pihvinsä vegaanisiksi
- Green Hippo Café – Helsinkiläisten uusi olohuone Punavuoressa