Hans Välimäki lupaa Helsingin parhaan puuron! Brasserie Lionne tarjoilee ranskalaista brasserie-elämää aamusta iltaan

Huippukokin uutuusravintola on paikka, jonne voi lähteä nauttimaan mihin aikaan päivästä tahansa.

Maria von Graevenitz-Välimäelle ja Hans Välimäelle Bistro Lionne on jo viiden ravintola-avaus viiden vuoden sisään.
Maria von Graevenitz-Välimäelle ja Hans Välimäelle Bistro Lionne on jo viiden ravintola-avaus viiden vuoden sisään. Kuva: Jarno Jussila
  • Mikä: Hans Välimäen tiimiin uutuusravintola
  • Mitä: Nautintoja aamiaisesta illalliseen
  • Missä: Pohjoisesplanadi 37, Helsinki
  • Mitä nyt: Varauskalenteri on nyt auki!

Kahvilat ja ravintolat panostavat nyt yhä enemmän pitkiin aamiaishetkiin, ja aamupalan voidaankin sanoa olevan tällä hetkellä kovassa nosteessa. Enää ei tyydytä pikaiseen kahvikuppiin ja kelmuun käärittyn sämpylään, vaan elämyksellisyyttä päiviin haetaan heti aamusta alkaen. Helsingin aamupalakenttä saa pian uuden haastajan, kun Brasserie Lionne avaa ovensa huhtikuussa Pohjoisesplanadille.

Huippukokki Hans Välimäen uusin ravintola tuo kaupunkilaisten saatavilla eurooppalaisen brasserie-aamiaisen, jota voi lähteä nauttimaan arkisin jo ennen työpäivän käynnistymistä, sillä ovet avataan jo 7.30.

Brasserie Lionnen omasta leipomosta tarjolla on muun muassa croissantin ja donitsin yhdistäviä cronuteja ja klassisia pain au chocolat’ta, ja totta kai aamiasella nautitaan myös tuorepuristettuja mehuja sekä monipuolisia kylmiä ja lämpimiä munaruokia.

Lionnen nimi juontaa juurensa Välimäkien edelliseen projektiin. ”Bouchon Caremêa suunnitellessamme eräässä logoversiossa oli leijona, ja nimi ’Lionne’ tuli jo silloin tiimin mieleen. Nyt nimi pääsi käyttöön uuden ravintolan myötä.
Lionnen nimi juontaa juurensa Välimäkien edelliseen projektiin. ”Bouchon Caremêa suunnitellessamme eräässä logoversiossa oli leijona, ja nimi ’Lionne’ tuli jo silloin tiimin mieleen. Nyt nimi pääsi käyttöön uuden ravintolan myötä.

Lisäksi Lionne aikoo lunastaa kunnianhimoisen lupauksen: täältä saa kuulemma pian Helsingin parasta aamiaispuuroa! (Lupaus on kova, sillä kilpailu Helsingin parhaasta aamiaispuurosta käy todella kiivaana.)

Ydin on yksinkertaisissa, mutta täydellisissä asioissa

Noin 120 paikkaisen Brasserie Lionnen tarjonta ei kuitenkaan jää vain aamiaiseen, vaan uutuusravintola pitää ovensa avoinna viikon jokaisena päivänä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Heti lounaan alkaessa ravintola muuttuu klassiseksi brasserieksi, jonka listalta löytyy annoksia monenlaiseen nälkään ja tilanteeseen. Sesongin parhaisiin raaka-aineisiin keskittyvältä listalta löytyy on muassa salaatteja, pastoja ja pariisilaiseen tyyliin valmistettuja liha-, kala- ja kasvisannoksia, kuten klassinen Croque Madame tai grillattu hummeri Thermidor.

Ravintola Lionnen tiimiin kuuluvat myös Miika Lönn ja Arto Rastas.
Ravintola Lionnen tiimiin kuuluvat myös Miika Lönn ja Arto Rastas. Kuva: Jarno Jussila

”Ranskalaisen keittiön ydin on yksinkertaisissa, mutta täydellisissä asioissa. Mielestäni kolmen kärki ovat kylmä voi, lämmin leipä ja vinaigrette, herkullisia kastikkeita ja jälkiruokia unohtamatta. Näitä haluamme vaalia myös Lionnessa,” Välimäki kuvailee Brasserie Lionnen ruokalistaa.

Ranskalaisvaikutteisen brasserie-elämyksen kulmakiviä ovat herkullisen ruoan lisäksi tunnelmaa luovat yksityskohdat, kuten jälkiruokakärryt, viinihuoneet ja talviterassi.

Brasserie Lionne - pitkään mielissä kytenyt unelma

Hans Välimäelle Brasserie Lionnen avaaminen tarkoittaa samalla pitkäaikaisen haaveen toteutuminen.

”Kun aikanaan muutin Tampereelta Helsinkiin, mietin usein, miten hienoa olisi avata ravintola aivan kaupungin sykkeeseen, ihmisvilinän keskelle. Pohjoisesplanadi 37 on osoitteena täydellinen, sijainti tuo mieleen eurooppalaiset esplanadit, jotka ovat täynnä eläväisiä ja viihtyisiä ravintoloita. Haluamme luoda nyt jotain samankaltaista Helsinkiin”, Välimäki kertoo. 

Ravintolan taustalla vaikuttaa sama tiimi kuin suosituissa Bistro Bardot’ssa, Italian Bistro Ginassa, The Rookissa ja Bouchon Carêmessa. Välimäen lisäksi mukana ovat Maria von Graevenitz-Välimäki, Arto Rastas ja Miika Lönn.

Ravintola avaa ovensa 30.4. Varaa pöytä uutuusravintolaan jo nyt!

1 kommentti

james783

20.3.2025 11:03

I do believe this is an excellent website. I stumbled upon it I may revisit once again since I saved as a favorite it.
Welcome To E-ZPassNJ

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi