Helpotusta Kreikka-ikävään: 4 x huippuhyvää kreikkalaista ravintolaa pääkaupunkiseudulla

Nämä ravintolat vievät makumatkalle Välimerelle.

Kreikkalaiset ravintolat tarjoavat uskomattoman herkullisten ruokien lisäksi myös helpotusta alati kalvavaan matkakuumeeseen.

City kokosi yhteen pääkaupunkiseudun parhaat kreikkalaiset ravintolat, joiden annokset ja tunnelma siivittävät sinut välittömästi Välimeren rannalla.

4 x erinomaista kreikkalaista ravintolaa

Taverna Zorbas

  • Missä: Läntinen Brahenkatu 4, Helsinki
  • Maista: Lahanika tou Zorba

Zorbaksessa ulkomaailman kiireet unohtuvat.
Zorbaksessa ulkomaailman kiireet unohtuvat. Kuva: Taverna Zorbas

Brahenkentän kupeessa sijaitseva Taverna Zorbas on klassikko, jonka herkkujen perässä kannattaa matkata paikan päälle kauempaakin. Kodikas ja intiimi ravintola, kreikkalainen tunnelma ja autenttinen ruoka ovat yhdistelmä, joka tekee tästä paikasta yhden kaupungin - ellei koko Suomen - parhaista kreikkalaisista ravintoloista.

Listalta kannattaa valita ehdottomasti talon erikoisuuksia, kuten juustolla täytettyä paperilammasta. Jos etsit monipuolista annosta, City suosittelee tilaamaan runsaan kasvislautasen, Lahanika tou Zorban, jonka myötä pääset maistelemaan muun muassa tiropites-pasteijaa, halloumia ja melizano-salaattia.
 

Gran Delicato

  • Missä: Albertinkatu 31, Helsinki
  • Maista: Mezejä ja laatuviinejä

Gran Delicaton listalta löytyy vaihtoehtoja niin pieneen kuin vähän isompaan nälkään.
Gran Delicaton listalta löytyy vaihtoehtoja niin pieneen kuin vähän isompaan nälkään. Kuva: Gran Delicato

Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa sijaitseva Gran Delicato on sympaattinen taverna, ouzeri ja viinibaari, jonka ainutlaatuisesta tunnelmasta ja autenttisista herkuista ei voi olla pitämättä. Tähän piilotettuun helmeen rakastut taatusti!

Ravintola on pysähtymispaikka tilanteeseen kuin tilanteeseen, sillä se tarjoilee isojen ja pienten ruoka-annosten lisäksi myös kahvia, lounasta ja kreikkalaista viinaa, ouzoa. Tähän välimerelliseen viinibaarin kannattaa kuitenkin suunnata ennen kaikkea lasilliselle, jonka kyljessä maistuvat ihanat mezet, kuten syntisen hyvä saganaki-juusto ja herneistä valmistettu fava-tahna.
 

Thalassa

  • Missä: Neitojenranta 2, Helsinki
  • Maista: Moussaka

Marinoitu porsas on yksi Thalassa-ravintolan suosituimmista annoksista.
Marinoitu porsas on yksi Thalassa-ravintolan suosituimmista annoksista. Kuva: Thalassa

Herttoniemen rannassa sijaitseva Thalassa siivittää kreikkalaisiin tunnelmiin ennen kaikkea merellisen sijaintinsa vuoksi. Jos vain säät antavat myöten, tässä ravintolassa kannattaa ehdottomasti valita paikka terassilta, laittaa silmät, haistella meri-ilmaa ja kuvitella itsensä välimerellisille rantakaduille.

Monipuolisen ruokalistan takuuvarma valinta on perinteinen moussaka, juustokastikkeella viimeistelty jauheliha-munakoiso-vuoka. Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruoille, kuten galaktobourikolle, filotaikinalla kuorrutetulle vaniljavanukkaalle. Tuhdin aterian jälkeen on mukava lähteä pienelle rantakävelylle - aivan kuin Kreikassa konsanaan.
 

Souvlaki

  • Missä: Peltolantie 4, Vantaa
  • Maista: Grill Mix

Souvlakista löytyy lihavartaiden lisäksi paljon muita kreikkalaisherkkuja.
Souvlakista löytyy lihavartaiden lisäksi paljon muita kreikkalaisherkkuja. Kuva: Souvlaki

Jos perinteinen kreikkalainen lihavarras, souvlaki, kuuluu suosikkeihisi, kannattaa ottaa suunnaksi Tikkurilassa sijaitseva Souvlaki-ravintola. Nimensä mukaisesti ravintola on erikoistunut juuri kyseisiin lihavartaisiin, mutta ravintola tarjoaa myös muita kreikkalaisia erikoisuuksia, kuten mezejä, moussakaa ja baklavaa.

Annosten laadun lisäksi kokoon ja edulliseen hintaan panostava Souvlaki ei välttämättä ole paras valinta illalliselle pitkän kaavan mukaan, mutta nopeaan Kreikka-kaipuuseen se on omaa luokkaansa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi