Huippukokkien No Borders -päivällisillä juhlistetaan monikulttuurista keittiötä – Sauce Forum tuo alan tähdet Helsinkiin

Ruoka- ja ravintola-alan huippuseminaarin Sauce Forumin teema on Power of Food.

Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen.
Huippukokit Maksut Askar ja Mohammad Orfali luotsaavat No Borders -yhteisöillallisen. Kuva: Sauce Forum

Ruoka-alan Slushiksikin kutsuttu Sauce Forum kokoaa ravintola-alan innovaattorit yhteen pohtimaan ruoan ja sen tekijöiden vaikutusvaltaa ja vastuuta. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana päästään maistelemaan myös kansainvälisten huippukokkien loihtimia annoksia.

Yhtenä tapahtumapaikkana toimii suomalaisen gastronomian kärkiravintola Palace, jossa on lauantaina 1. syyskuuta ainutlaatuinen mahdollisuus illastaa vielä hetken maailman parhaan ravintolan titteliä kantavan Eleven Madison Parkin keittiömestarin Dmitri Mägin vieraana. Sunnuntai on varattu No Borders Community Dinner -tapahtumalle ravintola NJK:lla. Maanantain Sauce Forum -seminaari järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla.

3. syyskuuta järjestettävän seminaarin teemana on “Power of Food”. Tapahtumassa keskustellaan huippukokkien ja kriitikoiden johdolla alan kehityksestä ja trendeistä, vastuusta ja vallasta, ekonomista ja ekologista vastuuta unohtamatta. Vahvassa roolissa ovat myös ruokakulttuurien tulevaisuus ja elämykset. Tapahtumassa esitellään myös ensi ensi vuonna alkava kansainvälinen The World Restaurant Award -listaus.


 ”Olemme tottuneet näkemään ja ajattelemaan kokkeja vain ruoanlaittajina, mutta he ovat myös sanansaattajia, usein yrittäjiä ja työllistäjiä, edunvalvojia, kehittäjiä, artisaaneja ja vaikuttajia. Ravintola-alalla jyrää nyt uusi innovatiivinen sukupolvi, joka puskee kohti kokonaisvaltaista ekologista ruokasysteemiä. Heille vastuu on itsestäänselvyys ja he hakeutuvat kohti aivan uusia toimintamalleja jotka tukevat uudistumista ja kestävää kehitystä”, kertoo Sauce Forumin perustaja Pauliina Pirkola.

No Borders -päivällinen juhlistaa maailman eri ruokakulttuureita

Sunnuntaina 2. syyskuuta ravintola NJK:ssa nautitaan Irakin, Syyrian, Iranin ja Afganistanin mauista. Illallisesta vastaavat syyrialaistaustaiset huippukokit: Maksut Askar Neolokal-ravintolan omistaja Istanbulista ja aleppolaisiin makuihin ja arabialaiseen fuusioruokaan erikoistunut TV-kokki Mohammad Orfali. Heidän lisäkseen keittiössä vaikuttaa kuusi Startup Refugees -vapaaehtoisverkoston pakolaiskokkia: WeadVahidAliWafaaIsraa ja Danial, joita johtaa Adrian Klonowski.

“No Borders” -päivällinen on yhteisöllinen kunnianosoitus eri ruokakulttuureille sekä ruoan voimalle ylittää esteitä ja rajoja. Etninen ruoka opettaa ihmisille kunnioitusta, jakamista, välittämistä sekä, ennen kaikkea, hyväksyntää muita kansallisuuksia kohtaan. Päivällinen juhlistaa siirtolaisia ja heidän kulttuureidensa makuja ympäri maailmaa.


”Ruoka tutustuttaa kulttuureihin, edistää suvaitsevaisuutta ja yhdistää ihmisiä. Suomeen tulleet uudet ravintola-alan ammattilaiset haluavat yhdistää omaan ruokaperinteeseen uusia ideoita. Heillä on kova halu oppia uusia taitoja sekä työllistyä alalle tai perustaa oma ravintola Suomeen", kertoo Startup Refugees vapaaehtoisverkoston yritysohjelmasta vastaava Maiju Mitrunen.

Sauce Forum, 1.-3. syyskuuta, Helsinki

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi