Huippukokkien sulkutempauksille suursuosio - Henri Alén ja Arto Rastas jakavat nyt ilmaisia ruoka-annoksia: “Hyvä mieli”

Huippukokit Henri Alén ja Arto Rastas aikovat molemmat tahoillaan jakaa ilmaisia ruoka-annoksia niitä tarvitseville.

Viime päivinä ravintola-alalla on puhuttanut hallituksen päätös ottaa kovat rajoitukset käyttöön koronan kiihtymis- ja leviämisalueilla. Edessä on paitsi ravintoloiden sulkeminen kolmeksi viikoksi, myös uusia lomautuksia ravintola-alan työntekijöille.

Vaikka asia on vakava, siitä on seurannut jotain hyvääkin.

Rastas haastaa ravintolat ympäri Suomen mukaan

Huippukokki Arto Rastas on yksi niistä ravintoloitsijoista, jotka joutuvat nyt miettimään toimintaansa uudestaan. Aivan kuten muidenkin työnantajien kohdalla, huippukokin tuli antaa lomautusvaroitus työntekijöilleen kaksi viikkoa ennen lomautuksen alkua. Vaikka lomautusvaroitus annettiinkin heti hallituksen päätöksen jälkeen, työnantaja joutuu silti maksamaan työntekijöille kolmelta päivältä palkkaa ilman, että ravintolat saavat olla auki.

Mitä siis tehdä?

“Ajattelin, että me teemme 500 annosta ilmaista ruokaa niitä eniten tarvitseville. Vähävaraisille, lapsille, vanhuksille, kirkoille, yhdistyksille, kenelle vain”, Rastas kertoo Facebook-päivityksessään.

Jaa se ei oo oikeen uni tullu pariin yöhön. Miettiny pää märkänä kaikkee. Tämäkin päivitys vähän hassuun aikaan, mutta...

Julkaissut Arto Rastas Perjantaina 26. helmikuuta 2021

 

Some osoitti taas voimansa, sillä huippukokin tempaus on kerännyt lyhyessä ajassa runsaasti huomiota ja yhteydenottopyyntöjä sponsoreilta. Rastaan mukaan yhteydenottoja on päivityksen jälkeen tullut reilu sata.

“Lahjoittajia on tullut aivan järisyttävä määrä. Kaikki raaka-aineet ovat hallussa ja nyt alkaa organisointi. Menun suunnittelu, pakkauksien valinta ja kohderyhmien haarukointi.”

Omalla tempauksellaan huippukokki haluaa haastaa myös muut ravintolat ympäri Suomen vastaavaan. Ainakin Tampereelta on jo lähtenyt mukaan 4 Vuodenaikaa -ravintola.

Ruokakasseja tullaan jakamaan Ratinan kauppakeskuksessa ravintola Periscopen edustalla 9. ja 10.3.2021 molempina päivinä 250 kappaletta.

LUE MYÖS: Huippukokki Arto Rastas listasi suosikkiravintolansa - älä missaa näitä Tampereella!

Lahjoittajia ja vapaaehtoisia satelee

Myös huippukokki Henri Alén on ottanut kantaa sulkuun ja aikoo sulun aikana jakaa noin tuhat ruoka-annosta niitä tarvitseville. Kaikki sai alkunsa kun Alén julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa hän pohti ilmaisten aterioiden jakamista niitä tarvitseville sponsoreiden avulla.

Myös tämä tempaus nousi lyhyessä ajassa suuren yleisön tietoisuuteen ja positiivisia kommentteja, lahjoituksia ja yhteydenottoja on tulvinut huippukokille enemmän kuin hän osasi kuvitellakaan.

“1000 aterian sulkutempaus on aiheuttanut semmoisen kaaoksen tavara lahjoituksissa että huh. En kaikkeen ole ehtinyt vastata. Myös kokkeja ilmoittautunut lisää. Hyvä mieli”, Alén kommentoi Twitterissä.

Tempauksien suuri suosio ja sponsoreiden kiinnostus kertoo omaa kieltään siitä, että samankaltaisia tapahtumia voi olla luvassa lähitulevaisuudessa paljon lisää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi