Hyvää fiilistä, ylistettyjä burgereita ja juomia, joita et muualta saa! Konttiravintola Mortonin kattoterassi hurmaa sinutkin

Konttiravintola Mortonissa kaikki toivotetaan tervetulleiksi - myös koirakaverit.

Kaupallinen yhteistyö

Kuva: Morton

Opiskelija-asunnon pöydän äärestä alkusysäyksen saanut Konttiravintola Morton avasi viime vuoden marraskuussa ensimmäisen ympärivuotisen ravintolansa Helsingin Ruoholahteen. Yksitoista vuotta sitten Rautalammilta ponnistanut konttiravintola on nyt avannut kesäksi upean kattoterassin, jonka rento tunnelma hurmaa taatusti sinutkin.

“Olemme alusta asti uskoneet siihen, että parhaat tarinat alkavat yhteisen pöydän äärestä. Hyvä ruoka, hyvä juoma ja kesäinen meininki ovat parhaimpia syitä kerääntyä kavereiden kanssa yhteisen pöydän äärelle”, perustaja Petri Virta luettelee syitä siihen, miksi jokaisen kannattaisi kokea Mortonin terassi edes kerran tänä kesänä.

Kesäisen tunnelman ja herkullisten ruoka- ja juomavaihtoehtojen lisäksi Mortonin terassi kerää kiitosta viihtyisyydestään; kasvit tuovat terassille eloa ja aurinko paistaa koko päivän. Myös pienet yksityiskohdat, kuten ravintolan tarinasta kertovat lautasliinat, tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Lisäksi mortonilaisille on tärkeää, että kaikki tuntevat itsensä tervetulleiksi - myös eläinystävät. Koirille on tarjolla aina raikasta vettä ja pieniä herkkupaloja.

Koirakaverit ovat myös tervetulleita Mortonin terassille.
Koirakaverit ovat myös tervetulleita Mortonin terassille. Kuva: Morton

“Olemme pieneltä paikkakunnalta ja tottuneet siihen, että kaikkien pitää mahtua samaan ravintolaan. Tätä ajatusta olemme halunneet tuoda myös Mortoniin”, Virta kertoo.

"Pakkasimme parhaat herkut mukaamme"

Mortonin 75-paikkaiselle kattoterassille ja 25-paikkaiselle katutason terassille voit lähteä nauttimaan niin ruoasta, juomasta kuin kahvilatuotteista - jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa. Kuumiin terassikeleihin Virta suosittelee kevyempiä vaihtoehtoja, kuten ruokaisia salaatteja. Myös sivusalaatin kanssa tarjoiltavat burgerit toimivat lämpimillä säillä erinomaisesti.

Jos haluat herkutella todellisella klassikolla, valintasi on Little John -burgeri, joka on ollut myynnissä koko konttiravintolan historian ajan aivan ensimmäisestä päivästä lähtien.

“Pyrimme käyttämään pienten persoonallisten tuottajien raaka-aineita. Esimerkiksi juuri Little John -burgerissa on palkittua Peltolan Blue -sinihomejuustoa, joka on peräisin samalta kylältä Rautalammilta kuin Morton. Pakkasimme parhaat herkut mukaamme kun lähdimme maailmalle”, Virta nauraa.

Mortonin terassille voi poiketa niin kahville, juomalle kuin kunnon aterialle.
Mortonin terassille voi poiketa niin kahville, juomalle kuin kunnon aterialle. Kuva: Morton

Pienten tuottajien raaka-aineiden lisäksi Mortonin ruokalista perustuu kahteen perusideaan. Ensinnäkin jokaisen annoksen pitää olla jonkun suosikkiannos.

“Jos jokin annos on ihan kiva, mutta ei kenekään suosikki, se tiputetaan pois. Menu on haluttu tarkoituksella pitää tiiviinä, ja tämä on se perusajatus, jolla listaa uudistetaan. Uudistusta tapahtuu siis jatkuvasti, mutta rauhalliseen tahtiin, Virta kertoo.

Toinen ruokalistan perusajatuksista on synnyttää makumuistoja; tunteita ja mielikuvia, joita ruoat syöjissään herättävät. Muun muassa nämä ajatukset ovat säilyneet mukana koko ravintolan 11-vuotisen taipaleen ajan.

LUE MYÖS: Konttiravintola Morton valloittaa maailmaa burgeri kerrallaan

“Ensimmäistä ravintolaa ei lähdetty tekemään vain paikallisille ihmisille, vaan pyrimme tekemään siitä niin kiinnostavan paikan, että ihmiset tulevat pitkienkin matkojenkin päästä”, Mortonissa alusta asti mukana ollut Virta toteaa.

Hittituote, jota ei muualta saa

Juomalistalta Virta suosittelee maistamaan ravintolan omia, Iso-Kallan panimolla valmistettuja juomia. Belgialaistyylinen Morton’s Witbier sekä täksi kesäksi lanseerattu, raparperilla maustettu Morton’s American Pale Ale ovat olleet niin suosittuja, että välillä joudutaan myymään ei oota.

Myös Mortonin oma karviaismarjalimonadi on noussut hitiksi asiakkaiden keskuudessa - sitä kun ei mistään muualta saa.

Karviaismarjalimonadi on Mortonin oma tuote, jota ei muualta saa.
Karviaismarjalimonadi on Mortonin oma tuote, jota ei muualta saa. Kuva: Morton

“Juomat ovat meidän omaa käsialaamme ja ne on suunniteltu niin, että ne käyvät hyvin menun kanssa ja sopivat Mortonin meininkiin.”

Kokeilemisen arvoinen on myös talon oma mojito, jonka saa halutessaan juuri kyseiseen karviasmarjalimonadiin valmistettuna. Drinkki kuvastaa Virran mukaan hyvin Mortonin tapaa toimia; “tutut asiat tehdään hieman omalla twistillä”.

Morton on muutakin kuin pelkkä ravintola

Pitkän matkan rautalampilaisesta paikasta seitsemän ravintolan ketjuksi kulkenut Morton ei aio pysähtyä.

“Mietimme jatkuvasti mitä muuta Morton voisi olla. Ravintola on vain yksi tapa koota ihmiset yhteen, mutta se voi olla paljon muutakin”, Virta kertoo ja lisää, että Mortonin nimellä on järjestetty muun muassa festareita.

Mortonin kattoterassille voit lähteä niin yksi, kaksin kuin porukalla.
Mortonin kattoterassille voit lähteä niin yksi, kaksin kuin porukalla. Kuva: Morton

Morton on lanseerannut myös omia vaatteita, kuten sukkia, paitoja ja huppareita. Mielenkiinnolla odotamme, mitä kaikkea onkaan vielä luvassa.

Sitä ennen kannattaa kuitenkin lähteä tutustumaan Mortonin kattoterassiin ja nauttimaan kesästä täysin rinnoin.

Konttiravintola Morton on mukana Cityn Terassioppaassa, joka kokoaa kesän kuumimmat terassit samaan palveluun. Tutustu kesän 2021 Terassioppaaseen tästä.

1 kommentti

jasosnsthss

1.8.2021 12:00

nd more importantly, your personal experienceMindfully using our emotions as data about our inner state and know https://kodi.software/ owing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story, since I can certainly relate and I think others can too

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi