Jord muuttaa Askin tilalle – "Jordista saa tulla nyt se kortteliravintola, mikä siitä piti alun perinkin tulla"

Ravintola Jordin painopiste säilyy luomu- ja lähiruoassa.

Ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff
Ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff Kuva: Matias Jurvanen / Jord

Michelin-ravintola Ask sulki ovensa elokuun lopussa ja jäi määrittelemättömän mittaisille “talviunille”. Ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff aikovat avata Askin uudella sijainnilla, kun aika on kypsä.

“Ask tulee takaisin sitten kun meistä tuntuu, että on sopiva aika. Emme halua hätiköidä, vaan haluamme olla varmoja, että se on sitten se paikka, mihin Ask jää”,  Linda Stenman-Langhoff sanoo.

“Nyt päätimme panna Askin kiinni, koska haluamme kehittyä eri suuntaan kuin tämä liiketila antaa myöten.”

Vaikka Vironkadun liiketila ei Askille enää riittänyt, se on juuri sopiva Langhoffien toiselle ravintolalle, kolme vuotta sitten Kampin Kortteliin avatulle Jordille. Jord aukeaa Vironkadulla lokakuun alussa.

Luomuruokaa kaikille

Muutosta huolimatta Jordin konsepti säilyy ennallaan. Raaka-aineet hankitaan tutuilta lähituottajilta, ja ravintolan motto on edelleen “luomuruokaa kaikille, organic food for everyone”.

“Luomuruoka ja biodynaaminen tuotanto ovat meidän toimintamme ydin jatkossakin. Jordista saa tulla nyt se kortteliravintola, mikä siitä piti alun perinkin tulla”, Filip Langhoff sanoo.

Huolella valitut viinit ovat osa illalliselämystä.
Huolella valitut viinit ovat osa illalliselämystä. Kuva: Matias Jurvanen / Jord

Myös keittiömestari Pauli Hakala siirtyy Jordin mukana Kampista Kruununhakaan ja vastaa keittiöstä aina Filip Langhoffin poissaollessa.

Menulla säilyvät Kampista tutut elementit. Arkisin tarjoillaan 2–3 ruokalajin lounasta, iltaisin saatavilla on a la carte -listan antimia sekä 4–5 ruokalajin chef’s menu.

Sesongin makuja rennossa ympäristössä

Jordin menu seurailee tiiviisti sesonkeja, ja annokset suunnitellaan saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan.

Yksi annos kuitenkin on ja pysyy. Jordin tartar on ollut listoilla ravintolan perustamisesta lähtien, ja se tulee säilymään jossain muodossa myös uudessa Jordissa.

Hintatasokin säilyy ennallaan, sillä ravintola halutaan pitää helposti lähestyttävänä.

Jordissa voi piipahtaa myös suunnittelematta, eikä aina ole tarvetta jäädä illastamaan pidemmän kaavan kautta. Ravintolaan voi tulla vaikka ennen teatteria vain yhdelle suupalalle ja lasilliselle viiniä, jos siltä tuntuu.

“Jord on nordic bistro, jossa on luomuruokaa, hyvää tunnelmaa ja hyviä viinejä. Osoite vaan muuttuu”, Stenman-Langhoff tiivistää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi