Julkisen liikenteen kesäkausi starttaa – pyörät tervetulleita lähijuniin ja metroihin aina kun on tilaa

Uuden HSL-sovelluksen kautta voit ostaa liput ja katsoa reitit samasta paikasta.

Kuva: Alexander Maximov / Fotolia

Kesäkausi tarkoittaa myös kesäaikatauluja julkiseen liikenteeseen. Maanantaista 18. kesäkuuta lähtien HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikataulujen mukaan. Samalla tapahtuu reittimuutoksia osalla bussilinjoista. Kesäaikatauluihin ja muuttuneisiin reitteihin voi tutustua täällä

Parhaiten reitit löytyvät jatkossa uuden HSL-sovelluksen kautta, jonka kautta voit myös ostaa mobiililiput. Pidemmän aikaa reittidataa oli avoimen rajapinnan ansiosta tarjolla useassa sovelluksessa, mutta hieman eri kulmilla toimivat sovellukset aiheuttivat myös hämmennystä käyttäjissä. Nyt HSL pyrkii saamaan kaiken tarvittavan samaan sovellukseen reittioppaasta, lipunoston kautta vakioreiteillesi räätälöityihiin liikenneuutisiin. Liput voi ostaa sovelluksen kautta maksukortilla tai puhelinlaskulle. Aikuiset voivat ostaa sovelluksessa kerta- ja vuorokausilippujen lisäksi mys 30 vuorokauden lipun.

Juhannusaattona perjantaina HSL:n joukkoliikenteessä edetään lauantaiaikataulujen mukaan ja juhannuspäivänä ajetaan sunnuntain vuorojen mukaan. Yöliikenteessä on tarjolla lisälähtöjä.

HSL:n ja VR:n kokeilu pyörien kuljettamisesta maksutta metrossa ja lähijunissa myös ruuhka-aikoina muutettiin pysyväksi käytännöksi.

Lue myös: HSL uudistaa lippunsa ensi vuoden alusta

Pyörää saa kuljettaa HSL:n lähijunaliikenteessä ja VR:n lähiliikenteessä maksutta kaikkina aikoina – myös aamu- ja iltaruuhkassa - jos vaunuissa on tilaa. Myös metrossa pyörää saa kuljettaa edelleen maksutta kaikkina aikoina, jos kyytiin mahtuu.

”Vaikka pyörille on yleensä tilaa, ruuhka-aikoina jotkut vuorot ovat hyvin täysiä. Pyöräilijöiden kannattaa olla huomaavaisia ja odottaa seuraavaa vuoroa, jos lähijunassa tai metrossa on täyttä”, sanoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

HSL:n sivuilta voi tsekata tarkemmat ohjeet pyörän kuljettamiseen raiteilla. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi