Jyrki Sukula juhlistaa 40-vuotista uraansa avaamalla uuden ravintolan - luvassa runsaasti yllätyksiä: "Nyt on oikea aika pitää pienet bileet"

Suosikkikokki Jyrki Sukula avaa huikean uransa kunniaksi pop up -ravintolan, jossa yksikään ilta ei ole samanlainen.

Kuva: Tuukka Koski

Koko Suomen rakastama kokki Jyrki Sukula juhlistaa huikeaa 40 vuotista uraansa kokkina avaamalla Sukula 40 Pop Up -ravintolan Espan tiloihin.

Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.

Yllätyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Sukula vastaa itse sekä ruoka- että juomamenun suunnittelusta ja on joka ilta paikalla, mutta tulee tekemään yhteistyötä useiden nuoren polven huippunimien kanssa.

"Jatkuva oppiminen on ollut elämässäni aina keskiössä. Tämä pop up ei tule olemaan poikkeus. Paikalleen pysähtynyttä muistelua tästä ei todellakaan tule. Tavoitteena on, että jokaisessa illassa on yllätyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita", Sukula kertoo tulevasta projektistaan.

"Koen, että elämäntehtäväni on intohimo mielihyvän tuottamiseen ihmisille. Pohjimmiltaan siitä tässäkin on kysymys. On mahtavaa saada tehdä tällainen hanke tänä aikana, tässä kaupungissa", Sukula lisää.

"Nyt on oikea aika pitää pienet bileet"

Sukula 40 Pop Up -ravintolan tavoitteena on katsoa kokin uraa sekä eteen- että taaksepäin ja samalla juhlistaa kevään tuloa ja maailman avautumista sulkujen jälkeen.

"Vaikka minulla on kova draivi päällä ja tavoite jatkaa näitä hommia vielä pitkään, tuntui siltä, että nyt on oikea aika pitää pienet bileet."

Pitkän uransa aikana Sukula on ehtinyt työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita.

Kuva: Tuukka Koski

"Matkan varrella on tullut koettua valtavasti kaikkea ja tavattua iso määrä mielenkiintoisia ihmisiä. Joukossa on rokkareita, taiteilijoita, valtion päämiehiä, päiväkotilaisia, rannikkojääkäreitä ja vuorineuvoksia. Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita. Miljoonia kiloja ruokaa, jota on tarjoiltu joskus kahdelle hengelle, joskus kymmenelle tuhannelle."

"Elämässäni yksikään ilta ei ole ollut samanlainen. Se tulee olemaan pelin henki myös pop upissa", Sukula lupaa.

Sukula 40 on auki 12.5.–20.6. keskiviikosta sunnuntaihin. Arkisin ja lauantaisin kattauksia on kaksi (klo 17 ja 20), sunnuntaisin yksi (klo 13–17).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi