Kaivopihalle saapuvan Barski-baarin piti avata Norjaan, mutta matkaan tuli iso mutta - mikä on meille ehdottomasti hyvä asia!

Ruotsalainen pienpanimo aloittaa maailmanvalloituksen Suomesta avaamalla baarin uudistuneelle Kaivopihalle loppuvuodesta.

Barski on keskittynyt pastry sour -hapanoluisiin.
Barski on keskittynyt pastry sour -hapanoluisiin. Kuva: Barski
  • Mikä: Pienpanimon baari
  • Missä: Mannerheimintie 3, Helsinki
  • Mitä: Olutta ja pientä syötävää

Helsingin Kaivopihalle loppuvuodesta avautuva Barski on ruotsalaisen Brewski- ja Friends & Co -pienpanimon osittain omistama, hedelmäisiin IPA-oluisiin erikoistunut baari, jonka Suomeen saapumiseen liittyy mielenkiintoisia käänteitä.

Barski ei kopioi muita

Ruotsalaisen Beernews-sivuston mukaan Brewski- ja Friends & Co:n Marcus Hjalmarsson halusi alun perin avata Barski-baarin Norjaan, mutta matkaan tuli yksi iso mutta.

“Oslossa markkinat ovat fantastiset ja sinne halusimme avata Barskin, mutta siellä on niin pirun kallista”, Hjalmarsson kommentoi sivustolle.

Norja vaihtui siis Suomeen ja Helsinkiin. Hjalmarsson omistaa uuden Kaivopihalle avautuvan Barskin yhdessä Kippis-tapahtumien järjestäjänä tunnetun Mikki Nymanin ja ruotsalaisen Friends Companyn Jacob Behrensin kanssa.

Tarjolle tulee ruotsalaisen panimon lisäksi suomalaisen pienpanimon tuotteita.
Tarjolle tulee ruotsalaisen panimon lisäksi suomalaisen pienpanimon tuotteita. Kuva: Barski

Vaikka kyseessä on Ruotsissa erittäin suosittu pienpanimo, Hjalmarssonin mukaan uusi Helsinkiin avattava Barski ei aio kopioida alkuperäistä, Helsingborgissa sijaitsevaa baaria - "siihen ei ole mitään tarvetta". Ruotsalaisbaarissa oluiden rinnalla tarjotaan ramen-keittoja, mutta meillä ruokapali tulee koostumaan juomien kylkeen erinomaisesti sopivista tapas-annoksista.

Vaikka ulkonäkö ja konsepti poikkeavatkin alkuperäisestä, yksi asia on ja pysyy - Barski-baarien tunnusmerkkinä toimiva sammalseinä.

Barski on ensimmäinen askel kohti laajempaa maailmanvalloitusta. Seuraavana vuorossa on Tanska ja Kööpenhamina, jonne yritys aikoo avata baarin seuraavan kahden vuoden sisällä.

Pienpanomoiden baaribuumi jatkaa kasvuaam

Helsingin keskustaan on saatu kuluvan vuoden aikana useampikin pienpanimon baari. Yksi uusimmista tulokkaista on tällä viikolla Kaisaniemenkadulle ovensa avannut Sortavala, joka on erikoistunut suomalaisiin pienpanimo-oluisiin, niiden kylkeen sopiviin ruoka-annoksiin ja kulttuuritapahtumiin.

Sortavalan naapurista löytyy puolestaan kesällä ovensa avannut Oluthuone Juova, joka on noussut otsikoihin 25:llä oluthanallaan - ja viskihanalla.

Meet Sally on nyt Sortavala.
Meet Sally on nyt Sortavala. Kuva: Sortavala
LUE MYÖS: Kaisaniemestä saa pian viskiä hanasta - nämä mielenkiintoiset uutuudet avaavat ovensa Helsingin keskustaan

Eikä kannata myöskään unohtaa Barskin naapureita, Ruosniemen panimon Ruosniemi Brewery Shop & Taproomia sekä Fat Lizardin panimobaaria.

Helsingin Kallioon avasi puolestaan vastikään ovensa Hel York, joka lupaa tarjota craft-oluiden lisäksi herkullisia pizzoja ja bageleita.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi