Kappeli sulkee ovensa ja uudistuu täysin - odottamisen arvoinen kohde avautuu vapuksi: "Olen ihan täpinoissäni suunnitelmista"

Ensi vapuksi avautuvan Kappelin terassi muuttuu keskieurooppalaiseksi keitaaksi.

Kuva: Laura Matilainen

Ravintola Kappeli tunnetaan erinomaisen ruoan ja upean miljöön lisäksi etenkin siitä, että se on auki vuoden jokaisena päivänä. Lokakuun viimeisestä sunnuntaista alkaen tähän seikkaan on tulossa kuitenkin muutos, sillä Kappeli sulkee ovensa 31.10.

“Ihmiset ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja siksi vähän harmittaakin, että nyt nousevan buumin aikaan laitamme ovet kiinni, mutta joskus se remontti on tehtävä. Tämä on toisaalta vähän haikeaa, mutta iloinen uutinen siinä mielessä, että me uudistumme”, ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kertoo.

Kappeli on remontin vuoksi suljettuna noin puolen vuoden ajan, ja tarkoitus on avata uudistettu ravintola vapuksi 2022.

Kappeli sulkee ovensa yli puoleksi vuodeksi.
Kappeli sulkee ovensa yli puoleksi vuodeksi. Kuva: Laura Matilainen

HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Henriikka Puolanne muistuttaa, että remontin tarkoituksena ei ole tehdä sirkustemppuja, vaan vaalia perinnettä ja historiaa. Luoda viihtyisä ja helposti lähestyttävä paikka, joka saa ihmiset lähtemään ydinkeskutaankin.

Maailman ainoa keittiö, jossa on Edelfeltiä

Kappelin remontoiminen ei ole ihan yksiselitteistä, sillä sen pitkään historiaan on mahtunut monia käänteitä. Kaikki sai alkunsa niinkin kauan sitten kuin vuonna 1840, kun sokerileipuri Jerngren rakennutti Helsingin Esplanadille leivoksia ja limonadia myyvän kojun, jota alettiin pian kutsua kappeliksi ulkomuotonsa vuoksi.

Vuonna 1867 ränsistyneen kojun tilalle avautui ravintola Kappeli, joka nousi heti suureen suosioon etenkin taiteilijoiden, säveltäjien, runoilijoiden ja kirjailijoiden kohtaamispaikkana. Kappelin värikkäästä historiasta kertovat lukuisat taideteokset ja veistokset, joita pääsee ihailemaan ruokailun tai kahvihetken lomassa.

LUE LISÄÄ KAPPELIN HISTORIASTA: Elävää musiikkia ja kylmää olutta: Tältä klassikkoravintola näytti yli sata vuotta sitten

Kappeli on tiettävästi myös maailman ainoa ravintola, jonka keittiöstä löytyy aito Albert Edelfeltin teos.

“Kappelin salaisuus on ainutlaatuinen tunnelma. Missä tahansa päin Kappelia istuukin, silmä alkaa katsoa ympärilleen ja mieli paeta toiseen todellisuuteen. Täällä pääsee hetkeksi pois kaikesta arkihälystä”, Puolanne toteaa.

Kappeli on monitoimiravintola, josta löytyy ala carte -puolen lisäksi kahvila, yksityistiloihin sopiva kellari, baari ja tietysti terassi.
Kappeli on monitoimiravintola, josta löytyy ala carte -puolen lisäksi kahvila, yksityistiloihin sopiva kellari, baari ja tietysti terassi. Kuva: Laura Matilainen

Asiakkaille näkymättömien toimenpiteiden, kuten kellarin korjauksen, lisäksi yksi remontin tärkeimmistä tarkoituksista on tuoda Kappelissa vahvasti oleva taide entistäkin paremmin esille nykytekniikan ja -valaistuksen avulla.

Uusitalon mukaan vapuksi avautuvan Kappelin näkyvin muutos löytyy kuitenkin ulkoa.

“Olen ihan täpinöissäni suunnitelmista, mitä ulkoterassille on tehty. Terassi ei ole ollut sellainen, mitä sen pitäisi tällaisella paikalla olla, mutta nyt siihen on tulossa muutos ja terassiin todella panostetaan.

"Terassista on tulossa keskieurooppalainen keidas sohvineen, valoineen ja lämmityksineen”, Uusitalo iloitsee ja lisää, että tarkoituksena on tehdä terassista sellainen, että ihmiset jotka olisivat ennen kävelleet ohi, astuisivat nyt sisään.

Laadukas ruoka on ja pysyy

Vaikka sisustus ja miljöö kokevat remontin myötä suuria muutoksia, Kappelin laadukas ruoka on ja säilyy.

“Ei korjata sellaista mikä ei ole rikki. Meidän ruokatuote on tänä päivänä erittäin korkeatasoinen, emmekä lähde sitä muuttamaan, vaan haluamme pysyä klassisella suomalaisen ruoan linjalla. Haluamme jatkossakin pitää ruoan sillä tasolla, missä sen pitää tällaisessa paikassa olla", Uusitalo kertoo.

Sibelius-menun alkuruokana nautitaan katajanmarjalla maustettua, riimisuolattua poronseläkettä.
Sibelius-menun alkuruokana nautitaan katajanmarjalla maustettua, riimisuolattua poronseläkettä. Kuva: Laura Matilainen

Esimerkiksi ruokalistalta vuosikymmenien ajan löytyneet, taiteilijoiden mukaan nimetyt menukokonaisuudet tullaan säilyttämään listalla. Myöskään ikisuosikkeihin, kalakeittoon ja maksaan, ei tulla kajoamaan.

"Eli samaa laadukasta ruokaa mitä ennenkin, mutta hienoimmissa puitteissa”, Uusitalo selventää.

Kappelin uudistus toteutetaan yhteistyössä Kaupunginmuseon kanssa. Kappeli on Helsingin uudessa valmistuvassa asemakaavassa mittavasti suojeltu. Ravintola on suljettuna uudistustöiden vuoksi 31.10.2021-22.4.2022.

2 kommenttia

Tt56

3.11.2021 14:52

Puolivalmisteita ja pakasteita s ketjun tyylii

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:10

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi