Kenestä kaupungin seuraava pomo: Sinnemäki, Vapaavuori, Arhinmäki, Ebeling, Haatainen, Biaudet, Raatikainen vai Kolbe?

Virgin Oilin lavalla selviää perjantaina, millainen tulevaisuuden Helsinki siintää pormestariehdokkaiden mielissä.

Kuva: Ruutukaappaus The Simpsons -sarjasta

Helsingin on aika saada pian uusi pormestari ja ehdokkaat ovat asettuneet riviin. Tarjolla kaupungin ylimpään johtoon ovat vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, SDP:n Tuula Haatainen, perussuomalaisten Mika Raatikainen, rkp:n Eva Biaudet, vihreiden Anni Sinnemäki, keskustan Laura Kolbe ja kokoomuksen Jan Vapaavuori.

Uusi pormestari ja apulaispormestarit valitaan uusien valtuutettujen joukosta huhtikuun alun kuntavaalien jälkeen. Pormestarin valintaan tarvitaan valtuuston enemmistön kannatus, joten pelkkä suurimman puolueen paikka ei takaa automaattisesti pestiä. Luvassa voi olla kuumaakin poliittista vääntöä ennen kuin kaupungin korkeimmalle pallille on saatu uusi edustaja.

Ehdokkaiden erilaisiin maailmankuviin pääsee tutustumaan perjantaina 17. maaliskuuta, kun Demos Helsinki järjestää pormestaritentin Virgin Oilissa. Mukana ovat kaikki lukuunottamatta keskustan Kolbea ja rkp:n Biaudet'ia. Heiltä tentataan kaupunkitutkijoiden toimesta tulevaisuuden Helsingistä. Ilta kysyy, millaisen Helsingin ehdokkaat näkevät mielessään vuonna 2030? Virgin Oilin vaalitentissä pormestariehdokkaat vastaavat kaupunkitutkijoiden tutkimukseen perustuviin väitteisiin segregaation, turvapaikanhakijoiden, liikenteen ja metropoliyhteistyön tulevaisuudesta.

Ehdokkaiden on vastattava, miten tutkimukseen perustuvaa tietoa onhuomioitava kaupunginvaltuuston päätöksissä. Tästä kaupunkitutkijoiden tentistä ei selviä kevyillä mielipiteillä, vaan faktaperusteisella argumentaatiolla, tapahtuman kerrotaan fb-sivulla.

Omaa pormestariehdokasta - ja itseään poliittiselta kartalta - voi käydä etsimässä Helsingin Sanomien pormestarikoneesta.

1 kommentti

Vote Quimby

4.8.2017 18:27

Vanha artikkeli, mutta pakko päästä sanomaan, että ihan loistava kuvavalinta tässä uutisessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi