Keskeltä työmaa-aluetta saa nyt italialaista ruokaa - toimitus testasi Kuninkaantammen ainoan illallisravintolan: “Turvallinen valinta”

Kuninkaantammessa sijaitseva Che Buono on ravintola, joka tarjoilee makumatkan Italian lisäksi lapsuuteen.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Italialainen ravintola
  • Missä: Maisemamaalauksenkatu 1, Helsinki
  • Mitä: Grilliruokaa, pizzoja, pastoja ja gelatoa

Luoteis-Helsingissä sijaitsevaan Kuninkaantammeen on viime vuosina noussut valtavasti asuntoja. Uusi asuinalue on kuitenkin suosiostaan huolimatta saanut osakseen paljon kritiikkiä muun muassa palveluiden puuttumisesta.

Vaikka asukkaita on alueella runsaasti, ravintoloita löytyy tällä hetkellä vain kourallinen; lounasta tarjoava Morningdeli, Barcode Wine & Beer -baari sekä italialainen ravintola Che Buono. Vietnamilaista kotiruokaa saa lisäksi tilattua ennakkotilauksella tiettyinä päivinä Bá kokkaa -sivuston kautta.

City vieraili asuinalueella ja testasi Kuninkaantammen ainoan illallisravintolan, viime vuoden puolella ovensa avanneen Che Buonon, joka kerää sosiaalisessa mediassa ylistäviä arvosteluja etenkin herkullisella ruoallaan. Lunastiko paikka suuret odotukset?

Kuninkaantammen italialainen toimituksen testissä

Kuninkaantammenkierron varrella sijaitsevaan Che Buonoon pitää erikseen lähteä - tähän punatiilisen kerrostalon katutasossa sijaitsevaan paikkaan ei eksy sattumalta. Ravintolan piha on kuoppainen ja kivinen, ja ravintolaan saapuvaa tervehtii rakenteilla oleva terassi.

Che Buonon ympäristö on vielä hyvin keskeneräinen.
Che Buonon ympäristö on vielä hyvin keskeneräinen. Kuva: Laura Matilainen

Kuuman kesäpäivän kunniaksi jäämme ulos istumaan ja ihmettelemään rakenteilla olevan asuinalueen elämää. Paikalliset tuntuivat todella löytäneen paikan, sillä asiakkaita virtasi ravintolaan tasaiseen tahtiin, vaikka kyseessä oli tuikitavallinen keskiviikkoilta.

Che Buonon ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja enemmän kuin tarpeeksi; grilliruokia, kalaruokia, burgereita, risottoa, pastaa ja vegeruokia, joiden lisukkeet pääsee jokainen valitsemaan itse. Jälkiruokien joukosta löytyy italialaisia klassikoita, kuten tiramisua ja pannacottaa, mutta myös ravintolan omia jäätelöitä. Juomalista koostuu pääasiassa italialaisista viineistä, oluista, virvoitusjuomista ja cocktaileista.

LUE MYÖS: Viinaa ja silakoita - City testasi kesän hittipizzan: “Makupommi räjähtää suussa”

Testiin valikoituvat vuohenjuuustobroileri sekä teriyaki-lohi, joiden kyljessä pääsee nauttimaan myös salaattipöydän antimista. Salaattipöytä osoittautui positiiviseksi yllätykseksi, sillä se piti sisällään perinteisten porkkanaraasteiden sijasta italialaisia makuja aina oliiveista jyväpastasalaatteihin. Vaikka salaattipöytä toikin etäisesti mieleen huoltoaseman, tässä konseptissa se toimi moitteettomasti.

Runsas salaattipöytä on tarjolla sekä lounaalla että illallisella.
Runsas salaattipöytä on tarjolla sekä lounaalla että illallisella. Kuva: Che Buono

Pääruoka-annokset olivat reilun kokoisia ja kauniisti aseteltuja; lautaselta löytyi tuoreita kasviksia ja pieni lisukesalaatti balsamicolla höystettynä. Raaka-aineet olivat selvästi kunnossa, mutta makumaailma jäi aika kauas italialaisista esikuvistaan. Tavaraa oli lautasella paljon; puoli kiloa vuohenjuustoa ja purkillinen pestoa, mutta mikään ei erityisemmin säväyttänyt. Vaikka maut eivät välttämättä olleet annoksissa ykkösluokkaa, paisto oli sekä lohessa että kanassa ensiluokkaista - aivan kuten monissa arvosteluissa kehutaan.

Che Buonon annoksista ei jää nälkä.
Che Buonon annoksista ei jää nälkä. Kuva: Laura Matilainen

Naapuripöydän pizzoja sen sijaan arvosteltiin melko kalpeiksi, ja niissä paistoa olisi kieltämättä saanut olla hieman lisää.

Ravintolareissun parhaaksi osaksi osoittautuivat talon omat gelatot, joiden makumaalmoista löytyi niin banana splitiä kuin viskiä. Jos rakastat jäätelöitä ja haluat kokeilla astetta erikoisempia makuja, Che Buono on juuri sinulle oikea paikka!

Gelatot ovat maistamisen arvoisia.
Gelatot ovat maistamisen arvoisia. Kuva: Laura Matilainen

Che Buono toi mieleen lapsuuden ravintolareissut Martinaan, mikä ei välttämättä ole lainkaan huono asia. Tähän ravintolaan astuessasi tiedät, että saat taatusti vatsan täyteen hyvää ruokaa italialaisen palvelun siivittämänä - turvallinen valinta, jota kohtaan ei kannatakaan asettaa hurjia ennakko-odotuksia. Ravintola toimii niin perheille kuin iltaa viettämään tulleille pariskunnille - varsinkin kun muita vaihtoehtoja ei ihan lähimailta löydä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi