Kimppakyytipalvelu Kyyti toimintaan Helsingissä – Taksi, kimppakyyti ja tulevaisuudessa myös joukkoliikenteen liput samasta sovelluksesta

Kyytin erikoisuus on normaalitaksia edullisempi kimppakyyti.

Helsinki ja Hämeenlinna saavat perjantaina 21. syyskuuta uuden kyytipalvelun Kyytistä. Kyyti on sovellus, joka tarjoaa normaalitaksia huokeampaa kimppakyytiä. Auto noukkii osapuilleen samaan suuntaan matkalla olevat asiakkaat kyytiin matkan varrelta.

Kyyti on jo startannut syyskuun alussa Lahdessa ja Jyväskylässä. Palvelun toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo Kyytin kehittyvän vauhdikkaasti.

“Luojan kiitos poliittiset päättäjämme uskalsivat tehdä valtakunnallisen taksiuudistuksen. Tämäkin on sen ansiota,” Möttö sanoo tiedotteessa.

Lähitulevaisuudessa Kyyti haastaa Whim-sovelluksen, kun joukkoliikenteen lippupalvelu liitetään sovellukseen. Iso osa palvelua on myös perinteinen taksipalvelu, jonka saa tilattua samalla sovelluksella. Tulevaisuudessa siis koko joukkoliikenne löytyy yhdestä ja samasta sovelluksesta.

Tahtotilana on myös elävöittää kaupunkien laitamia ja maaseudun arkea järjestämällä kimppakyytejä minibusseilla.

“Asiakkaiden toiveiden mukaisesti muokkautuvaa reittiä kulkeva kimppakyyti sopii palveluna erinomaisesti vähän harvemmin asutuille seuduille. Julkisen liikenteen kattavuus on kärsinyt paljon Suomessa maaseudulla, mikä on suuri sääli. Nyt Kyytillä on kuitenkin palvelu, jolla asiain tilaa voidaan parantaa. Kyyti haluaa pelastaa suomalaisen maaseudun ja laitakaupungit,” Möttö toteaa.

Mötön mukaan kimppakyydin puolesta puhuu resurssitehokkuus, ylivoimainen hinta-laatu -suhde sekä moderni ja ainutlaatuinen käyttäjäkokemus. Kimppakyyti tarjoaa edullisuuden lisäksi kestävän tavan kyyditä ihmisiä.

“Merkittävästi halpaa hintaa suurempi hyöty syntyy kuitenkin siitä, että resursseja käytetään tehokkaasti, koska lähivuosina Suomella ei ole mahdollisuutta yltää päästötavoitteisiinsa, ellei myös liikenteen palvelutarjonta muutu resurssitehokkaammaksi,” Möttö kertoo.

Myös ulkomaille teknologiastaan vientisopimuksia tehnyt Kyyti on mukana Helsingin kaupungin koordinoimassa FinEst Smart Mobility -hankkeessa, jossa se tuottaa matkustajille vaivattoman kulun Helsingin Länsisataman laivaterminaalista Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi