Klassikkoravintola keksi korona-ajaksi uuden konseptin - otti myyntiin poikkeuksellisen tuotteen: “Palaute on ollut mitä parasta”

Tamperelainen klassikkoravintola C muutti poikkeusolojen ajaksi konseptiaan kotimaisuutta suosivasta paikasta risottojen luvatuksi maaksi.

Kuva: Joonas Eloranta, C

Yli kymmenen vuoden ajan Tampereella toiminut C on ravintola, jossa pääosaa näyttelevät kotimaiset, pientuottajien raaka-aineet. Maaliskuussa 2021 asiat saivat kuitenkin uuden suunnan - ainakin hetkeksi.

Ravintolasulun myötä C vaihtoi konseptiaan ja muuntautui “risottotehtaaksi”. Tällä hetkellä ravintola myy asiakkailleen mukaan vaihtuvia risottoja, jotka tarjoillaan italialaisten leipätikkujen, grissinien, kera.

Risotolla takaan pitkä historia

Mistä ajatus oikein sai alkunsa, ravintoloitsijat Christina Suominen ja Ilkka Isotalo?

Risotto ei ole ravintoloitsijoiden mukaan mikään uusi tuote heidän ravintolassaan, vaan se on oikeastaan tuote, josta kaikki on aikoinaan saanut alkunsa.

“Risotto oli Ceen signature-annos alkuaikoina ja loi osan meidän nykyisestä tunnettavuudesta.”

RIsotoissa maistuvat kotimaiset raaka-aineet, kuten palsternakka.
RIsotoissa maistuvat kotimaiset raaka-aineet, kuten palsternakka. Kuva: Ravintola C

Ravintoloitsijoiden mukaan Ceen paikalla toimi ennen italialaisravintola Perla, jonka omistaja kertoi omat salaisuutensa risoton valmistuksesta lkalle, joka on hakenut oppia myöhemmin myös Italiasta, risoton synnyinmaasta.

Tämän hektisen take away -risoton kehitystyö tehtiin siis jo ravintolan alkuvuosina, jolloin risottoja valmistettiin monipuolisesti ja useita kymmeniä illassa aina alusta alkaen kypsentäen.

“Tähän sovellettiin nykyinen kotimaisten raaka-aineiden liikeidea. Riisi ja juusto ovat parasta italialaista laatua, muut raaka-aineet ovat paikallisia. Makumaailma Ceen tuotteen mukaisesti luonnosta.”

"Palaute on ollut mitä parasta"

Pohja ja osaaminen olivat siis valmiina, tuotteen tilaamisen ja oikean ajoittamisen kanssa jouduttiin kuitenkin tekemään hieman työtä.

“Vaati tietysti strategian miten saamme tuotteen asiakkaalle loistavana. Risotto kun on herkkä tuote ja jatkaa kypsymistä vielä astiassa. Tilausjärjestelmän luominen, missä TableOnline auttoi, oli tärkeässä roolissa ajoituksen suhteen.”

Tarjolla on ollut mm. kuusenhavurisottoa ja sokerisuolattua hevosta sekä lipstikkarisottoa palsternakan ja tyrnin kera.
Tarjolla on ollut mm. kuusenhavurisottoa ja sokerisuolattua hevosta sekä lipstikkarisottoa palsternakan ja tyrnin kera. Kuva: Ravintola C

Itse tuotteen ja strategian luomisessa on selvästi onnistuttu, sillä ravintoloitsijoiden mukaan kanta-asiakkaat ovat olleet uutuudesta riemuissaan ja uudetkin ovat olleet hyvin kiinnostuneita.

“Palaute on ollut mitä parasta.”

LUE LISÄÄ RAVINTOLOIDEN KEKSIMISTÄ ERIKOISUUKSISTA: Ravintoloiden sulkuajan spesiaalit 2021

Myydyimmäksi annokseksi on noussut klassinen tattirisotto, jonka myötä monet ovat kuitenkin uskaltautuneet maistamaan myös muita makuja, kuten lipstikkarisottoa paahdetun palsternakan ja tyrnin kera.

Myynnissä vain poikkeusolojen ajan

Risotto luotiin ravintolasulun tuotteeksi, mutta mitä käy sitten, kun rajoitukset hellittävät?

“Jos ravintolan toiminta jatkuu normaalisti emme jatka risoton myyntiä Ceestä. Ulkomaalainen riisi ja juusto ei kuulu meidän liikeideaan. Esimerkkeinä riisi, suklaa ja mustapippuri ovat olleet jo monta vuotta poissa keittiöstämme, missä kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia”, ravintoloitsijat kertovat.

Kyseessä on siis todellakin poikkeusoloihin luotu tuote, ja sellaisena se pysyy.

C aikoo luottaa kotimaisuuteen jatkossakin.
C aikoo luottaa kotimaisuuteen jatkossakin. Kuva: Joonas Eloranta

“Risotto oli voimavara laman aikana, ja auttaa meitä nytkin vuokrarahojen hankinnassa.”

Tilaa
 
TAKE AWAY -MENUJA, -KASSEJA JA -LOUNAITA TARJOAVAT RAVINTOLAT LÖYDÄT TABLEONLINESTA.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi