Koe Helsingin saunat yhtenä päivänä – Helsinki Sauna Day saa innokkaimmat saunomaan 20 kertaa päivässä

Helsinki Sauna Day avaa saunojen ovet taas lauantaina 9. maaliskuuta.

Kuva: Helsinki Sauna Day

“Saunojen avointen ovien päivä” eli Helsinki Sauna Day saa jatkoa lauantaina 9. maaliskuuta, jolloin saunotaan taas aamusta iltaan tavallisesti yleisöltä suljetuissa saunoissa. Tapahtumaan voivat ottaa osaa niin kotisaunat, yritysten ja yhdistysten saunat kuin siirrettävätkin saunat. Joukkoon on kuulunut kerran myös virtuaalinen saunasimulaattori niiden iloksi, jotka eivät niin kuumuudesta välitä. 


Osallistuminen Helsinki Sauna Dayhin ei sen nimestä huolimatta ole rajoittunut Helsinkiin, vaan saunoja on ilmoitettu tapahtumaan aikaisempien vuosien tapaan myös muualta pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta asti. Ainoa rajoitus mukaan tuleville saunoille onkin se, että saunominen on ilmaista.

”On hienoa nähdä, miten innokkaasti ihmiset ovat osallistuneet päivään. Helsinki Sauna Day on osoittanut, että tällaiselle kohtaamisille on tarvetta myös näin kylmänä vuodenaikana. Ja onhan tämä myös hyvä mahdollisuus päästä näkemään kaupunkia ja tapaamaan uusia ihmisiä”, kertoo tapahtumaa järjestävä Jaakko Blomberg.

Mukana tapahtumassa on myös Kansallismuseo, joka tarjoaa takapihansa siirrettävien saunojen ja saunojien käyttöön päivän ajaksi.

“Tämä on juuri sellaista yhteistyötä isojen toimijoiden ja ihmisten välillä, jossa kaikki voittavat”, Blomberg iloitsee.

Saunojen lukumäärä ja mahdollisuus päästä ainutlaatuisiin löylyihin on saanut osallistujat tekemään varsinaisia saunamaratoneja. Innokkaimmat saunojat ovat aikaisempina kertoina käyneet lähes 20 saunassa yhden päivän aikana. Tapahtuma on houkutellut osallistujia Helsinkiin myös ulkomaita myöten.

“Tässä pääsee todella kokemaan suomalaisen saunakulttuurin ja näkemään kaupunkia ihan uusin silmin. Ja juttelemaan paikallisten ihmisten kanssa, mikä ilman saunaa ei aina ole helppoa", Blomberg sanoo.

Kuva: Helsinki Sauna Day

Vuonna 2016 perustettu Helsinki Sauna Day on jatkoa kaupungissa viime vuosina syntyneelle uudelle asukaslähtöiselle kaupunkikulttuurille. Sauna on perinteisesti myös sosiaalinen paikka, mutta suurin osa Helsingin saunoista on vain yksityisessä käytössä. Toisaalta moni saunoisi mielellään useammin kuin siihen on mahdollisuus.

“Suomen ilmasto rajoittaa osaltaan tapahtumien järjestämistä, mutta saunaan voi mennä säällä kuin säällä. Maaliskuussa katujuhlat eivät vielä oikein onnistu, mutta saunominen tuntuu sitäkin paremmalta”, Blomberg kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi