Kolmipäiväinen ruokatapahtuma tuo palan Italiaa keskelle Helsinkiä - tätä elämystä et voi jättää välistä: "Little Italy on kaikille"

Little Italy Festivals -tapahtuma järjestetään 23.-25.7 Helsingin Suvilahdessa.

Kaupallinen yhteistyö

TartufLanghen korkealaatuiset tryffelituotteet ovat esille tapahtumassa.
TartufLanghen korkealaatuiset tryffelituotteet ovat esille tapahtumassa.

Tiedätkö, mitä eroa on 12 kuukautta tai 36 kuukautta kypsytetyllä parmesaanijuustolla? Entä oletko aina halunnut tietää, miten käyttää tryffeliä kotikeittiössä?

Muun muassa nämä asiat selviävät heinäkuun 23.-25. päivä Helsingin Suvilahdessa järjestettävillä Little Italy -festivaaleilla, joissa pääosaa näyttelevät italialainen ruoka ja juoma - maan kulttuuria, musiikkia ja taidetta unohtamatta.

Helpotusta Italia-ikävään

Little Italy -festivaalit järjestettiin ensimmäisen kerran pienimuotoisesti vuonna 2019, jolloin ne onnistuivat yhden Little Italyn perustajajäsenistä, Patrik Vespignanin, mukaan yli odotusten. Tämä herätti kipinän järjestää suomalaista ja italialaista kulttuuria yhdistävän tapahtuman isommassa mittakaavassa.

“Tänä vuonna olemme onnistuneet saamaan mukaan festivaaleille kymmeniä italialaisia yrityksiä, unohtamatta italialaisia yrittäjiä, jotka toimivat jo tällä hetkellä Suomessa. Lisäksi festivaaleilta löytyy suomalaisten artistien lisäksi italialaisia artisteja joista kukaan ei ole vielä aiemmin esiintynyt Suomessa”, Vespignani kertoo.

Festivaaleilla pääsee muun muassa maistelemaan ainutlaatuisia italialaisia viinejä.
Festivaaleilla pääsee muun muassa maistelemaan ainutlaatuisia italialaisia viinejä.

Mainitsemisen arvoisia ovat myös italialaiset viinit, joiden kattaus on tämän vuoden tapahtumassa vertaansa vailla: paikalle saapuu kymmenen eri viinintuottajaa, joista kukaan ei ole koskaan ennen käynyt Suomessa, ja joiden viinejä ei meillä ole myynnissä - vielä.

Sen lisäksi, että tämän vuoden tapahtuma on edeltäjäänsä isompi monellakin tapaa, sillä on Vespignanin mukaan aivan erityinen merkitys.

“Monille suomalaisille juuri Italialla ja sen kulttuurilla, kielellä ja ruoalla, on erityinen merkitys, ja olemme aistineet nyt korona-aikaan varsin yleisen ilmiön nimeltä "Italia-ikävä", Vespignanin kertoo.

"Little Italy on kaikille"

Alun perin idea festivaaleihin lähti Vespignanin mukaan ideasta tuoda italailaisen katujuhlan tunnelma Suomeen.

Festivaalielämys koostuukin monista eri ainesosista, kuten ruoasta, viinistä, musiikista ja taiteesta, mutta myös italialaisen pikkukaupungin tunnelmasta ja hengestä.

“Itse asiassa festivaali on kuin pieni italialainen kaupunki, jonne pääset sisälle klassisen roomalaisen portin alta ja jonka piazzan, tärkeimmän aukion, reunalta löydät kojuja, ravintoloita ja italialaisia historiallisia monumentteja pienoiskoossa”, Vespignani kommentoi.

Little Italy -tapahtuma tarjoaa helpotusta Italia-ikävään.
Little Italy -tapahtuma tarjoaa helpotusta Italia-ikävään. Kuva: Ada Johnsson

Ja aivan kuten tuossa pienessä italialaisessa kaupungissa, myös festivaaleilla perhe ja yhteisöllisyys on otettu hyvin huomioon. Little Italysta löytyy tapahtumaa kaikenikäisille aina hyvän ruoan ja viinin rakastajista tekemistä kaipaaville lapsiperheille sekä heille, jota haluavat juhlia ja nauttia musiikista.

“Little Italy on kaikille”, Vespignani kiteyttää.

Tapahtumaan lähtemistä ei todellakaan kannata empiä, sillä sisänpääsy on ilmainen. Lisäksi järjestelyissä on otettu erityishuomioon festivaalivieraiden turvallisuus. Kolme festaripäivää, pitkät aukioloajat sekä Suvilahden laaja festivaalialue taakavat, ettei suuria ihmismassoja synny kerralla ja turvavälejä voidaan noudattaa.

Voit joko piipahtaa alueelle nopeasti ohikulkumatkalla tai lähteä viettämään festareille kokonaista kesäpäivää - valinta on sinun!


Little Italy -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 23.-25.7. Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 16-23, lauantaina klo 12-23 ja sunnuntaina 12-23. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.


 

3 kommenttia

mabelgoodrich

5.7.2021 19:04

That's great! I traveled Italy few years ago and I am wondered and excited with their traditional festivals. I like little Italy festival and the way of observing this festival. I have recently found this https://flirtymania.plus/it.html website and help people with videochat with the desired people across the world. They have a great collection of getting connected with the others. Thank for sharing this post with us!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Cheatham9526

13.7.2021 08:02

Thanks for sharing.I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

MyGiftCardSite

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mabelgoodrich

17.7.2021 11:04

Thanks For this great content. We are a group of content writing services and running a community in the same niche.Currently I have been working as a senior advisor at this https://xxxstory.best/ site and help people with erotic content. By the way, If anyone want content writing services then hire content writer and increase conversions for your online store.You have done a extraordinary job!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi