Lähiöravintola, jollaista sinäkin olet kaivannut: Laatupizzat ja uniikki sisustus ovat Naples Food & Winen valttikortteja

Tuore ravintolakonsepti haluaa tarjota asiakkailleen mieleenpainuvia makuelämyksiä viihtyisässä ympäristössä.

Kuva: Naples Food & Wine
  • Mikä: Laatupizzoihin ja viineihin keskittynyt ravintolakonsepti
  • Missä: Munkkiniemi & Jätkäsaari
  • Mitä: Napolilaista pizzaa ja upeita viinejä

Vilkkaan Huopalahdentien varrelta löytyy ravintola, jonka kohdalla kannattaa ehdottomasti painaa jarrua. Kyseessä on viime vuoden syyskuussa ovensa avannut Naples Food & Wine, joka kutsuu viihtymään ja nauttimaan napolilaisesta pizzasta koko perheen voimin.

Tällä hetkellä erittäin suosituksi nousseen ravintolan herkuista pääsee nauttimaan myös Jätkäsaaressa.

Uniikki sisustus kerää kehuja

Laatupizzoihin ja viineihin keskittyneen konseptin taustalla on joukko nuorekkaita, kansainvälisiä ja monipuolisesti ravintola-alaa tuntevia ammattilaisia, joiden intohimona on tarjota asiakkailleen uusia ja mieleenpainuvia makuelämyksiä.

“Meillä on italialainen pizzakokki, jonka tehtäviin kuuluu nimenomaan kehittää pizza-puoltamme. Tiimissämme on myös kokkeja, jotka ovat erikoistuneet eri ruokakulttuureihin. Napleksen tarkoituksena on tuoda nämä kaikki saman keittiön alle ”, Naple Food & Wine Oy:n toiminnanjohtaja Kara kertoo ja lisää, että ravintolassa ideoidaan ja kehitetään jatkuvasti uutta - luodaan kivoja asioita yhdessä.

Naplesin pizzat paistetaan aidossa napolilaisessa pizzauunissa.
Naplesin pizzat paistetaan aidossa napolilaisessa pizzauunissa. Kuva: Naples Food & Wine

Herkullisen ruoan lisäksi ravintolan yksi iso valttikortti on erittäin viihtyisä sisustus, joka kerää Karan mukaan kehuja asiakkailta päivästä toiseen. Ainutlaatuinen sisustus on tiimin itsensä suunnittelema, ja suurin osa elementeistä on itse käsin tehtyjä.

Kaikenikäiset tervetulleiksi toivottavassa Naples Food & Winessa voit esimerkiksi nauttia ateriasi katosta roikkuvissa korituoleissa istuskellen.

Korituolit ovat tämän ravintolan juttu.
Korituolit ovat tämän ravintolan juttu. Kuva: Naples Food & Wine

“Tämä erottaa meidät myös muista alueen ravintoloista. Olemme saaneetkin useasti kuulla, miten alueelle on kaivattu juuri tämän tyypistä, viihtyisää ja tunnelmallista nautiskeluravintolaa.”

Tsemppaukset kannustivat uuden ravintolan avaamiseen

Munkkiniemen Naples Food & Wine on konseptin ensimmäinen ravintola, jolle sopivaa liiketilaa etsittiin pitkään. Lopulta useiden vaihtoehtojen jälkeen sopivat tilat löytyivät Huopalahdentieltä.

“Munkkiniemen tila oli sellainen, johon pääsimme toteuttamaan omat visiomme ja aloittamaan remonttien suunnittelut puhtaalta pohjalta, tuoden mukaan jokaisen tiimin jäsenen mielipiteitä ja ajatuksia", Kara kertoo.

Vaikka intohimoa ja innostusta uuden ravintolan avaamisen löytyi, haasteita ravintolan avaamiseen toivat koronan ja epävarman tulevaisuuden lisäksi myös muut muut uuden ravintolan avaamiseen liittyvät asiat aina henkilökunnan koulutuksesta asiakaskunnan hakemiseen ja palvelun hiomiseen.

Monipuolinen alkupalalautanen on maistamisen arvoinen elämys.
Monipuolinen alkupalalautanen on maistamisen arvoinen elämys. Kuva: Naples Food & Wine

“Tästä kaikesta huolimatta saimme Munkkiniemen ja lähiseudun asukkailta lämpimän vastaanoton ja kannustuksia siitä, että nuori tiimi uskalsi lähteä avaamaan uutta ravintolaa pandemian pahimpana aikana. Pääsimme kokemaan, mitä yhteisöllisyys todella tarkoittaa Munkkiniemen ja lähiseudun alueilla. Tunsimme olevamme kotona.”

Kiitokset ja kehut johtivat hyvän mielen lisäksi myös siihen, että tiimi uskalsi lähteä kasvattamaan toimintaansa ja jakamaan intohimoaan uuden toimipisteen muodossa. Maaliskuussa 2021 Jätkäsaaressa useita kuukausia tyhjillään olleeseen liiketilaan avautui Naples Food & Winen toinen toimipiste.

Naples Food & Wine avasi toisen toimipisteensä Jätkäsaareen maaliskussa.
Naples Food & Wine avasi toisen toimipisteensä Jätkäsaareen maaliskussa. Kuva: Naples Food & Wine

“Onnistuneen “soft openingin" saattelemana tunsimme, että olemme tervetulleita Jätkäsaaren alueen ravintolaskeneen", Kara toteaa.

Laadukkaat pizzat asiakkaiden suosikkeja

Pizza- ja viinipainotteisen ravintolan suosituimpia tuotteita ovat luonnollisesti 48 tuntia kohotetusta taikinasta valmistetut, aidossa napolilaisessa kiviuunissa paistetut pizzat.

Karan mukaan asiakkaiden ehdottomia suosikkeja ovat salamia ja nduja-makkaraa sisältä Diavolo-pizza sekä klassinen Margherita. Myös alkupalalistalta löytyvä napostelulautanen tekee Karan mukaan hyvin kauppansa.

“Pizza-menumme on suppea, mutta olemme keskittyneet siinä kaikkeen olennaiseen. Lista on monipuolinen ja siltä löytyy erilaisia makuyhdistelmiä. Pizzan lisäksi tarjoamme toki kehuja saaneita pastoja sekä risottoa. Kevyempään nälkään löytyy salaattia.”

Kuva: Naples Food & Wine

Ala carte -listan lisäksi Naples Food & Wine tarjoaa arkisin lounasannoksia, joihin kehitetään aina jotain uniikkia sesongin raaka-aineista. Tarjolla on toisinaan myös harvinaisempia erikoisuuksia, joista esimerkiksi Kara mainitsee eräänä viikonloppuna saatavilla olleen karhua sisältäneen Otso-pizzan.

Erinomaisten ruokien kanssa maistuvat talon omat laatuviinit, joita ei Alkosta löydä - niitä pitää lähteä siemaileen paikan päälle.

Naples - uusi alku

Napolia tarkoittava englanninkielinen termi Naples on herättänyt asiakkaiden keskuudessa uteliaisuutta ja pientä leikkimielistä ivailkuakin siitä, että Napleshan on itse asiassa floridalainen kaupunki.

Nimi Naples valikoitui Karan mukaan useiden vaihtoehtojen joukosta kuvaamaan hyvin tarjolla olevan ruoan lisäksi myös ravintolakonseptin kansainvälistä tiimiä. Ehkä kaikkein tärkein syy Naples nimelle on kuitenkin sen alkuperäinen merkitys.

“Italialaisen kaupungin nimi Napoli on alkujaan kreikkalaista juuria sanasta Neapolis, joka tarkoittaa uutta kaupunkia. Halusimme tiiminä ottaa tämän tärkeäksi osaksi meidän konseptia koska se tarkoittaa meille kaikille uutta alkua.”

Kuva: Naples Food & Wine

Naples Food & Wine Munkkiniemi sijaitsee osoitteessa Huopalahdentie 19 lh 3. Naples Food & Wine Jätkäsaari sijaitsee osoitteessa Länsisatamankatu 36.

 

LUE MYÖS: Lähiöbaari uudistui uskottavaksi ruokaravintolaksi - Puksu Room erottuu joukosta ainutlaatuisuudellaan

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi