Little Italy Festival tuo autenttiset herkut luoksesi - italialainen pientuottaja iloitsee: “Ruokafestivaali Helsingissä on jotain, mitä en koskaan jättäisi välistä”

Viikonloppuna järjestettävä Little Italy Festival -tapahtuma tuo tarjolle italialaisten pientuottajien tuotteita, kuten DottorVinon harvinaisia laatuviinejä.

Kaupallinen yhteistyö

Italialaiseen ruokaan, juomaan, kulttuuriin, musiikkiin ja taiteeseen keskittyvä koko perheen festivaali Little Italy Festival valtaa Suvilahden 23.-25. heinäkuuta. 

Paikan päällä nautittavien ruoka-annosten ja maistiaisten lisäksi festivaaleille saapuu kymmenittäin pientuottajia, joista osa matkaa Italiasta asti esittelemään ja myymään ainutlaatuisia tuotteitaan. Festivaali tarjoaakin uniikin mahdollisuuden jututtaa pientuottajia, täydentää kotikeittiön varustusta ja perehtyä aitoihin makuihin tuottajien itsensä opastamana - tällaista kokemusta et muualta saa!

LUE MYÖS: Kolmipäiväinen ruokatapahtuma tuo palan Italiaa keskelle Helsinkiä - tätä elämystä et voi jättää välistä: "Little Italy on kaikille"

Festivaali tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia

Yksi tapahtumaan saapuvista näytteilleasettajista on DottorVino, joka tuo italialaisen ruoan ja juoman ystäville tarjolle joukon harvinaisia laatuviinejä.

"Festivaaleille myyntiin tuomani tuotteet ovat valikoima viinejä pieniltä italialaisilta viinitiloilta. Ja puhumme nyt tietenkin kansainvälisillä markkinoilla vaikeasti löydettävistä laatuviineistä", DottorVinon omistajan Stefano Gadaleta kertoo.

Gadaletan mukaan Little Italy Festivaali tarjoaa upeita mahdollisuuksia niin kävijöille kuin tuottajille; tapahtuma lisää erinomaisten tuotteiden tunnettavuutta, monipuolistaa saatavilla olevaa valikoimaa sekä tarjoaa näkyvyyttä ja kaupallisia mahdollisuuksia pienille yrityksille.

DottorVino tuo tarjolle harvinaisia laatuviinejä.
DottorVino tuo tarjolle harvinaisia laatuviinejä.

“Festivaali tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden maistella italialaisia gastronomisia erikoisuuksia ja päästä lähikosketuksiin italialaisen huippuosaamisen kanssa", Gadaleta toteaa.

Gadaleta kertoo olevansa innoissaan tapahtumasta paitsi kaikkien pientuottajien puolesta, myös henkilökohtaisesti.

“Odotan tapaavani festivaaleilla monia uusia ihmisiä, joille voin myös välittää intohimoni italialaiseen ruokaan ja viineihin sekä edustamiini tuotteisiin."

DottorVino kunnioittaa tuotteiden italialaisia juuria

Sen lisäksi, että DottorVino on henkilö - Stefano Gadaleta - se on myös paikka, tarkemmin sanottuna myymälä. Gadaletan kotikaupungissa, Sirmionessa Gardajärvellä, sijaitseva DottorVino-liike avasi ovensa asiakkaille vuonna 2015.

DottorVino ei ole valikoitunut ruokaan ja viiniin keskittyvän myymälän nimeksi sattumalta, vaan nimi on omistettu Gadaletan isälle, joka toimi lääkärinä liikkeen tiloissa vuosina 1962-2010. Isän lääkärilaukku on aseteltu esille liikkeeseen muistuttamaan näistä ajoista.

Omistaja Gadaletalla itselläänkin on taustalla monipuolinen ja värikäs historia, ja hän on opiskellut aikoinaan muun muassa modernia kirjallisuutta. Opiskeluaikoina tehty opinnäytetyö maatilamatkailusta antoi alkusysäyksen alalle.

Stefano Gadaletan on DottorVinon omistaja.
Stefano Gadaletan on DottorVinon omistaja.

“Agriturismiin liittyy vahvasti paikallisten lähituotteiden suosiminen. Opinnäytetyön teon jälkeen aloitinkin uran työskennellen oman asuinpaikkani tuottajien ja tuotteiden parissa”, Gadaleta kertoo taustastaan.

Elämänsä aikana Gadaleta on ehtinyt työskennellä vuosia elintarvike-, viini- ja matkailualalla, kuten erilaisissa yhdistyksissä ja sittemmin viinitilan myyntijohtajana. Vuosien kokemus pientuottajien parissa toimimisesta näkyy hyvin DottorVinossa; Stefano Gadaleta ei tarjoa liikeessään ainoastaan tuotteita, vaan myös ravintoa ja raaka-aineita, jotka tuovat taiteen keittiöösi ja jotka kunnioittavat alueen tuotteiden italialaisia juuria, ympäristöä ja elämää.

Erityinen suhde Suomeen

Suomalaisiin ja suomalaisuuteen Gadaletalla on aivan erityinen suhde; rakkaus ja kiinnostus  Suomea kohtaan syttyi jo 1980-luvun jälkipuoliskolla.

“Vanhempi veljeni kihlautui lahtelaisen tytön kanssa, ja 10-vuotiasta minua kiehtoivat jo tuolloin suomalainen kulttuuri ja perinteet. Kotiin lomalle saapunut veljeni toi usein tuliaisena suomalaisia herkkuja ja karkkeja, joita ei löytynyt Italiasta”, Gadaleto kertoo.

“Eräänä iltana veljeni kihlattu leipoi suomalaista pullaa ja rakastuin välittömästi näihin hyvin erikoisiin leivonnaisiin. Näiden vuosien aikana suomalainen kulttuuri tuli myös minulle hyvin tutuksi”, Gadaleto kertoo ja lisää, että ei voi sietää kanelia muissa kuin näissä rakastamissaan suomalaissa pullissa.

Koko elämän mukana kulkenut kiinnostus suomalaisuutta kohtaan näkyy tällä hetkellä DottorVinossa muun muassa siinä, että liikkeen kotisivut löytyvät myös suomeksi käännettynä.

DottorVino-myymälä sijaitsee Sirmionessa, Italiassa.
DottorVino-myymälä sijaitsee Sirmionessa, Italiassa.

Suomalaisista verkkosivuista voidaan kiittää suomalaispariskuntaa, jonka kanssa Gadaleta ystävystyi työskennellessään viinitilalla. Pariskunta suositteli Gadaletaa ja viinitilaa tutuilleen, ja mies sai näistä italialaisen ruokakulttuurin ystävistä asiakkaita myös myöhemmin avaamaansa DottorVino-liikkeeseen.

“Koska minulla oli paljon vieraita Suomesta, päätin "palkita" heidät kääntämällä verkkosivustoni paitsi perinteisille englannin ja saksan kielille, myös suomeksi."

Kun mahdollisuus Little Italy Festivaaleille tarjoutui, Gadaleta ei empinyt.

“Ruokafestivaali Helsingissä on jotain, mitä en koskaan jättäisi välistä”, Gadaleta toteaa.

Tutustu DottorVinon ja muiden festivaaleilla tuotteitaan esitteleviin näytteilleasettajiin tästä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi