Maailman terveellisintä pikaruokaa ja Suomen ensimmäinen japanilainen leivoskahvila - oletko jo testannut nämä uutuudet?

Helsingin keskustan ravintola- ja kahvilatarjonta on täydentynyt erittäin mielenkiintoisilla konsepteilla.

Forumista saa nyt Mochi-donitseja.
Forumista saa nyt Mochi-donitseja.

Jos haluat kokea jotain uutta ja erilaista, kannattaa ottaa suunnaksi Helsingin keskusta. Keskustan alueelle on nimittäin avautunut uusia tulokkaita, joissa pääset kokemaan uusia makuelämyksiä aina superpuurosta instagrammattavan kahvilan herkulliseen tarjontaan.

Nämä Helsingin katukuvaan ilmestyneet uutuudet kannattaa ottaa testiin!

3 x uutudet Helsingin keskustassa

Steelcut Nordic

  • Mikä: Puurobaari
  • Missä: Kauppakeskus Forum
  • Mitä: Maailman terveellisintä pikaruokaa

Lähes jokainen suomalainen on ainakin joskus aloittanut aamunsa kaurapuurolla. Nyt tätä tuttua herkkua saa ostaa matkaan kauppakeskus Forumista, tammikuun puolessa välissä ovensa avanneesta Steelcut Nordic -puurobaarista. Uutuus ei myy mitä tahansa puuroa, vaan kaurahiutaleita vähemmän prosessoidusta, teräsleikatusta kaurasta haudutettua herkkua.

Ajatus puurobaarin perustamisesta lähti liikkeelle Pia Mikkosen ollessa matkalla New Yorkissa esikoisensa kanssa.

“New Yorkissa hullaannuin streetfood puurobaarien teräsleikatusta kaurasta haudutettuun puuroon, joissa oli mitä mielikuvituksellisimmat toppingit. Puuron myynti on hautunut aivoissani nämä vuodet.”

Steelcut Nordic tarjoilee puuronsa maailman pohjoisimman kauramyllyn rouhimasta gluteenittomasta kaurasta, jonne kaura tulee suomalaisilta viljelijöiltä.
Steelcut Nordic tarjoilee puuronsa maailman pohjoisimman kauramyllyn rouhimasta gluteenittomasta kaurasta, jonne kaura tulee suomalaisilta viljelijöiltä. Kuva: Steelcut Nordic

Elokuussa idea sai tuulta alleen, kun Mikkonen päätti lähteä yhdessä aikustuvien lastensa kanssa perustaa Steelcut Nordicin ja lähteä myymään haudutettua puuroa take away -annoksina.

“Hetken aikaa ideoitiin, maisteltiin, maistatettiin, huumaannuttiin ideastamme ja kuin taikaistusta saimme myyntipaikan Forumin paraatipaikalta.”

Miksi juuri teräsleikattu kaura? Sen lisäksi, että kotimaisen teräsleikatun kauran pitkähaudutus antaa Steelcut Nordicin puuroihin kermaista rakennetta ja paahdetun pähkinän makua, se on myös erittäin terveellistä.

“Suomalaisessa teräsleikatussa kaurassa hiilihydraatit, proteiinit, pehmeät rasvat ja kuidut ovat erinomaisessa tasapainossa. Kaura sisältää myös betaglukaania, vitamiinejä ja mineraaleja.

Steelcut Nordicissa puurojen kyljessä nautitaan herkullisia lisukkeita.
Steelcut Nordicissa puurojen kyljessä nautitaan herkullisia lisukkeita. Kuva: Steelcut Nordic

Näissä annoksissa ravintoaineet ovat siis enemmän kuin kohdillaan, ja yritys markkinoikin itseään maailman terveellisimmän pikaruoan tarjoajana.

Gluteenittomat ja vegaaniset puurot nautitaan erilaisten siementen, pähkinöiden ja kotimaisten marjojen kanssa. Tarjolla on erilaisia makuyhdistelmiä, kuten jälkiruokamainen Almost Dessert tai tyrniä ja raejuustoa sisältävä Superpower.
 

Naples Food & Wine Kamppi

  • Mikä: Rento ruokaravintola
  • Missä: Lapinlahdenkatu 25
  • Mitä: Napolilaista pizzaa ja viiniä

Maaliskussa 2021 Jätkäsaareen ensimmäisen toimipisteensä avannut Naples Food & Wine avasi tammikuun alussa kolmannen ravintolansa Kamppiin Lapinlahdenkadulle.

Kuten ravintolan nimikin saattaa antaa osviittaa, kyseessä on laatupizzoihin ja viineihin erikoistunut rento ruokaravintola, jonka keskiössä on aito italialainen kiviuuni. Herkullisten pizzojen lisäksi tarjolla on pastoja, salaatteja ja Naples Börgersejä eli burgereita Naplesin tapaan.

Naplesin pizzat paistetaan aidossa napolilaisessa pizzauunissa.
Naplesin pizzat paistetaan aidossa napolilaisessa pizzauunissa. Kuva: Naples Food & Wine

“Pizza-menumme on suppea, mutta olemme keskittyneet siinä kaikkeen olennaiseen. Lista on monipuolinen ja siltä löytyy erilaisia makuyhdistelmiä", Naple Food & Wine Oy:n toiminnanjohtaja kertoi ravintolan konseptista Citylle viime elokuussa.

LUE LISÄÄ: Lähiöravintola, jollaista sinäkin olet kaivannut: Laatupizzat ja uniikki sisustus ovat Naples Food & Winen valttikortteja

Ala carte -listan lisäksi Naples Food & Wine tarjoaa arkisin lounasannoksia, joita voi myös noutaa mukaan tai tilata kotiin Woltin tai Foodoran kautta.
 

Momochi

  • Mikä: Suomen ensimmäinen japanilaistyylinen leipomokahvila
  • Missä: Kauppakeskus Forum
  • Mitä: Japanilaisia jälkkäriherkkuja

Viime vuoden puolella joulukuussa Forumiin avasi ovensa todella mielenkiintoinen tulokas, Suomen ensimmäinen japanilaisiin jälkiruokiin keskittynyt Momochi. Uutuus keskittyy kahteen tuotteeseen; päivittäin paikan päällä valmistettuihin Mochi-jäätelöihin ja Mochi-donitseihin. Ja siihen, että asiakkaat saavat nättejä kuvia someen.

Mochi-donitsit eli pon de ringit muodostuvat kahdeksasta toisissaan kiinni olevista donitsipallerosta, jotka kuorrutetaan eri makuisilla ja eri värisillä kuorrutteilla. Donitsitaikina poikkeaa perinteisestä muodostaen pehmeän ja sitkoisan rakenteen, joka viimeistellään rapealla kuorrutteella.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOMOCHI (@momochi.fi)

Mochi-jäätelöt eli daifukut leivotaan puolestaan käsin tahmeasta japanilaisesta riisistä ja täytetään erilaisilla mauilla. Jäätelö on koostumukseltaan sitkeä, pehmeä, kermainen, joustava ja viileä.

Tarjolla on myös japanilaisia juomia aina Banana Milkillä tai Dragon Moon -juomalla.


LUE MYÖS TÄSTÄ UUDESTA TULOKKAASTA: Mat Distrikt takaa, että Tehtaankatu 12 pysyy Helsingin ravintolakartalla

1 kommentti

wanda vision

9.5.2022 12:42

<a href="https://retrobowl-game.com">retro bowl</a>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi