Mene Flow Mo’n synttäreille, siellä on myös räppilegenda Smif-N-Wessun sekä Roxrite ja muut huippubreikkarit

Suomalaisryhmän vuosittainen synttäribattle kestää kansainvälisen vertailun.

Viikonloppuna hellitään urbaanin kulttuurin faneja huolella, kun katutanssiryhmä Flow Mo Crew:n 15-vuotissyntymäpäivä tuo Helsinkiin maailmanluokan breakdance-, rap- ja dj-vieraat. Lauantaina Tavastialla tanssittavassa Flow Mo Anniversaryssa järjestetään breakdance-soolokilpailu, joka kuhisee lajin kansainvälisiä tähtiä. Jatkoilla esiintyy 90-luvun rap-musiikin niin sanotun boom bap -soundin ikoni Smif-N-Wessun Brooklynistä.

Smif-N-Wessun tunnetaan erityisesti vuoden 1995 klassikkoalbumistaan Dah Shinin’, joka on yksi rap-musiikin kulta-ajan merkkiteoksia. Ryhmän räppärit Tek ja Steele tekivät ensiesiintymisen pari vuotta aiemmin toisella klassikkoalbumilla, Black Moon -yhtyeen Enta Da Stage:lla vuonna 1993. Asejätti Smith & Wesson otti yhtyeen silmätikukseen ja uhkasi oikeusjutulla, jos bändi ei vaihda nimeään. Pian porukka julkaisikin uuden albuminsa nimellä Cocoa Brovaz. Alkuperäinen nimi on sittemmin palautunut ja musiikkia on julkaistu muun muassa tuottaja Pete Rockin kanssa.

Smif-N-Wessunin kotiseutufiilistelyt Brooklynille - Bucktown!

Lauantain breakdance-kilpailuihin on ilmoittautunut osallistujia Kiinasta Yhdysvaltoihin asti. Yksi mukana kilpailevista tähdistä on Omar Delgado alias b-boy Roxrite. Roxrite on yksi maailman menestyneimmistä katutanssijoista, joka on voittanut käytännössä kaikki suurimmat breakdancekilpailut kuten Battle of the Year, Freestyle Session, R-16 World Championships, Red Bull BC One ja UK World B-Boy Championships. Kalifornialaisen, Red Bull BC One Allstars -ryhmää edustavan tanssijan tavoite on seuraavan vuoden sisällä on rikkoa sadannen kilpailuvoiton haamuraja, josta uupuu vielä yhdeksän voittoa. Roxrite tulikin kiertueeltaan Helsinkiin jo viikkoa ennen kisoja valmistautumaan treenaamalla paikallisten tanssijoiden kanssa.

Roxriten tyylinäytteet Red Bull BC One -kisoista.

“Taso tulee viikonloppuna olemaan hurja, tästä tulee hyvä testi minullekin! Mukana on monia huippuja, erityisesti ukrainalaiset Pluto ja Kuzya ovat pahoja vastuksia”, Roxrite kommentoi.

“Helsingissä on tähän mennessä matkallani ollut jo upeita treenejä. Olemme hyvin samalla aallonpituudella suomalaisten breikkareiden kanssa.”

Breikkaus on ollut muutenkin läpiaikoina puheenaiheena, koska se on hyväksytty ensimmäistä kertaa lajina mukana nuorten olympialaisiin. Olympialaisien videokarsintaan voi osallistua kuka tahansa 2000-2002 syntynyt tanssija. Suomesta mukaan on hälytetty tuomaritiimiin Flow Mo:n bgirl AT.

Hakuohjeet nuorten olympialaisiin Buenos Airesiin 2018.

Flow Mo 15th Year Anniversary 27.5, 13-18 breakdance-kisat kaiken ikäisille ja 20 jälkeen Smif-N-Wesson (K-18). Liput Tiketistä.  

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi