Mikä saa ihmiset jonottamaan opiskelijaravintolaan keskiviikkoisin? Teekkarikylän pastapäivä on niin suosittu, että se tunnetaan ympäri Suomen

Opiskelijaravintolan keskiviikkolounas on niin suosittu, että sitä matkataan syömään kauempaakin.

Kuva: Adobe Stock
  • Mikä: Aalto-yliopiston ruotsinkielisen osakunnan opiskelijaravintola
  • Missä: Otakaari 22
  • Mitä erikoista: Keskiviikkospagetti

Keskiviikko on päivä, jolloin Otaniemessä voi nähdä tavallista enemmän kuhinaa jo lounasaikaan. Ihmispaljous ei johdu opiskelijatapahtumasta, vaan Teekkarikylässä sijaitsevan opsikelijaravintolan legendaarisesta lounaasta.

Aalto-yliopiston ruotsinkielisen osakunnan, Teknologföreningenin, opiskelijaravintola Täffän keittiössä valmistetaan aina keskiviikkoisin parasataa kiloa spagettia ja kolmesataa litraa kastiketta paitsi nälkäisille opiskelijoille, myös muille lounasruokailijoille. Runsas perusannos spagettia painaa puolisen kiloa, mutta ravintolan mukaan spagettia haetaan usein vielä lisää.

LUE MYÖS: Satavuotias hapanjuuri on Dylan Marmoripihan tarkoin varjeltu salaisuus - tämän lounaspaikan focaccia täytyy kokea itse!

Huikeiden ruokamäärien lisäksi omaa kieltään keskiviikkospagetin suosiosta kertoo Täffän keskiviikon ruokailijaennätys: 1 600 lounastajaa. Tämä on yli tuplasti enemmän kuin muina arkipäivinä.

Spagettia jo yli puoli vuosisataa

Kyseessä ei ole mikään uusi villitys, sillä Täffän keskiviikkospagettia on tarjoiltu vuodesta 1966 saakka - eikä suosiolle näy loppua!

Spagettia pääsee nauttimaan myös ravintolan terassilla.
Spagettia pääsee nauttimaan myös ravintolan terassilla. Kuva: Täffä

Aalto yliopiston mukaan Täffän keskiviikkospagetti on aiheuttanut myös Otaniemessä varsinaisen spagettisodan, kun alueen muut ravintolat halusivat saada osansa päivän suosiosta ja ryhtyivät houkuttelemaan asiakkaita omalla keskiviikkospagetillaan. Asiasta käytiin ravintoloiden kesken kiivasta keskustelua, mutta lopulta asia sovittiin hyvässä hengessä; keskiviikkoisin Otaniemessä spagettia tarjoilee vain ja ainoastaan Täffä.

Suositun pastapäivän kopioiminen on siinäkin mielessä haastavaa, että spagettikastikkeen resepti on Täffän mukaan tarkoin varjeltu salaisuus. Jotain taikaa siinä selvästi kuitenkin on!

Täffä tarjoilee lounasta ma-pe klo 10.30-15 osoitteessa Otakaari 22.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:19

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi