Miltä kuulostaisi kelluva ravintola Kauppatorilla? Suunnitelmat tietävät huutia pysäköinnille ja helpotusta kevyelle liikenteelle

Kauppatorin asemakaavaan suunnitellaan muutoksia, jotka helpottavat muun muassa kävely- ja pyöräilyliikennettä.

Kauppatorin toriympäristön laajentamista tarkastellaan.
Kauppatorin toriympäristön laajentamista tarkastellaan. Kuva: Tanya/Fotolia.com

Helsingin kenties yksi suurimmista turistirysistä tulee kokemaan muutoksia lähivuosina. Kauppatorin seutuun suunnitellaan asemakaavan muutosta. Kaupunki panostaa torin viihdyisyyteen ja monikäyttöisyyteen.

Kävelyreittejä torin rantavyöhykkeellä ja satama-altaiden ympäristössä parannetaan osana koko kaupungin rantoja yhdistävää rantareittiä. Pyöräilyyn panostetaan parantamalla reittejä ja lisäämällä pyöräpysäköintipaikkoja. Kauppatorin seudun ajoväylät ja -liikenne koetaan nykyisellään riittäviksi. Kauppatorin pysäköintialueet tullaan poistamaan. Kaupunki kartoittaa kuitenkin vielä lähialueiden pysäköintialueiden ja -hallien paikkamääriä.

Kauppatori saattaa myös saada uuden ympärivuotisen ravintolan tai kahvilan. Kyseessä voi olla ympäristöönsä sopiva kelluva rakennus tai ravintolalaiva. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tukkia merimaisemaa Kauppatorilta päin.

Suunnittelijoiden tavoitteena on laatia Kauppatorin asemakaavaluonnos vuoden 2018 syksyllä, ja asemakaavatyötä jatketaan ainakin vuoden 2019 ajan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi