Munkkivuoren ostarilla kolmisenkymmentä vuotta toimineen ja vuodenvaihteessa lopettaneen ravintola Kivitorpan tiloihin on saatu uudet ravintoloitsijat. Huhtikuussa avatun La Locandan painopiste on välimerellisessä keittiössä.
Ravintolaa pyörittävät serkukset Nurullah Simsek ja Serif Çiray perustivat muutama vuosi sitten samannimisen ravintolan Vantaan Simonkylään. Munkkivuoren La Locanda jatkaa samoilla linjoilla keskittyen erityisesti italialaiseen ja turkkilaiseen ruokaan.
“Olemme käyneet monesti Italiassa ja tykkäsimme niistä mauista. Me päädyimme siltä pohjalta rakentamaan tällaista yhdistelmää tänne Suomeen”, turkkilaistaustainen Simsek kertoo.
Italialaista keittiötä La Locandassa edustavat pastat, risotot, pizzat ja italialaiset alkupalat eli antipastot. Turkkilaisesta keittiöstä tulevat haudutetut Et Sote -ruukkuruoat ja Sac Kavurma -liekkipannut, jotka tarjoillaan pöytiin turkkilaiseen tapaan.
“Liekkipannussa on liekki alla, kun se viedään asiakkaalle. Et Sote tuodaan turkkilaiseen tyyliin lämpimässä ruukussa pöytään”, Simsek kertoo.
Vantaan La Locandassa on myös aito hiiligrilli, jossa lihavartaat kypsennetään turkkilaisittain. Munkkivuoreen lupaa hormin rakentamiseen ei ole vielä saatu, mutta sellainen on kuulemma tulossa. Kun lupa-asiat saadaan kuntoon, myös Munkkivuoreen saadaan kunnon grilli lihavartaita varten.
Pääruokapuolelta löytyy jo nyt perinteisempiä pihviannoksia, ja Simsekin mukaan esimerkiksi ruukkuruoista saadaan helposti valmistettua myös vegaanisia versioita. Pizzoihinkin saa pyydettäessä vegaanista juustoa.
Arkisin tarjoiltava runsas lounasbuffet on Simsekin mukaan ollut varsin suosittu. Salaattipöydän lisäksi reilun kympin hintaisessa buffetissa on tarjolla päivittäin vaihtuva runsas valikoima lämpimiä ruokia sekä jälkiruoka.
La Locanda, Raumantie 1