Muutakin kuin tuoppeja tiskiltä! Ruokaan ja palveluun panostava Beaky Basterd uudistaa korttelibaarien genreä

Laatujuomiin ja kiinnostavaan ruokaan panostava korttelibaari monipuolistaa kaupungin tarjontaa.

Kuva: Beaky Basterd & co.
  • Mikä: Korttelibaari
  • Missä: Ankkurikatu 5, Katajanokka
  • Mitä: Laatujuomia ja maukasta pikkusyötävää

Elokuussa Helsinki sai laatujuomien ystävien keskuudessa uuden keskipisteen, kun Beaky Basterd & co. avasi ovensa täysin remontoituun Jungmannin taloon Katajanokalle.

Mielenkiintoinen uutuus haluaa nostaa korttelibaarien statusta ja osoittaa, että huippuunsa hiottujen drinkkien ei tarvitse olla vain ja ainoastaan asialle omistautuneiden cocktailbaarien juttu. 

Beaky Basterdin toiminnasta ja korttelibaarien uudenlaisesta lähestymisestä vastaa Hotel Kämpin baaritoimintaa aiemmin 14 vuoden ajan vetänyt ja työstään PRO-tunnustuspalkinnon saanut Ville Liikanen. 

Ville Liikanen on toiminut viimeiset 14 vuotta Hotel Kämpissä.
Ville Liikanen on toiminut viimeiset 14 vuotta Hotel Kämpissä. Kuva: Jarkko Piipari

“Rennoissa ja helposti lähestyttävissä kulmakuppiloissa on miellyttävä charminsa ja viihdyn niissä mainiosti itsekin. Muutamissa asioissa voisi vielä monipuolistua ja parantaa. Maukkaat drinkit voivat hyvin tuoda lisäarvoa ja ihan uutta makumaailmaa tähän lämminhenkiseen genreen", Liikanen kertoo korttelibaarin lähtökohdista.

LUE MYÖS: Kansainvälisesti palkittu baarimestari avaa cocktailbaarin Helsinkiin - Bar Mate haluaa olla ajan hermoilla

Baarin taustalta löytyy myös muita juoma-alalta tunnettuja tekijöitä, kuten Ullanlinnassa sijaitsevasta Badger & Co:sta tutut Jesse Auvinen ja Mixu Nikkanen. Baarimestarina ja vuoropäällikkönä toimii pitkän linja juoma-ammattilainen Jari Mellin, kun taas baarimestarina häärää tiimiin nuorta energiaa tuova Otto Suni.

Hyvä ruokatuote ja palvelukulttuuri tukevat baarielämystä

Beaky Basterdin drinkkimaailma ammentaa välimerellisistä aineksista, kuten vermuteista, amaroista ja aperitiivoista.  

"Listalla on alkuun vaikkapa versioitamme Garibaldista, Bellinistä ja Negronista”, Liikanen kuvailee.

Kuva: Jarkko Piipari

Laadukkaiden juomien lisäksi baarien ruokatuote on toinen merkittävä trendi, jossa Beaky Basterd haluaa olla mukana. Siinä missä Suomessa aiemmin baariin mentiin lähinnä juomaan ja ravintolaan syömään niitä enempää yhdistämättä, kaupunkiin paraikaa nousevat uudet paikat kielivät trendin muutoksesta. 

“Baarisyötävä on ihan olennainen osa kansainvälistä baarikulttuuria, ja me Beakyssa haluamme olla olla edistämässä tämän trendin rantautumista Suomeen", Liikanen kertoo.

"Meillä ne ovat juomatuotteeseen sopivia herkullisia pitas-leipiä vaihtuvilla lisukkeilla kuten tartarilla tai mustekalalla. Baariruoan ei tarvitse olla kokonainen perinteinen illallinen, vaan illan aloittava ruokahalun herättäjä - tai miksei myöhäisillan lopetus."

Laatuojuomien rinnalla maistuvat laadukkaat annokset, kuten käsintehdyt pitat.
Laatuojuomien rinnalla maistuvat laadukkaat annokset, kuten käsintehdyt pitat. Kuva: Jarkko Piipari

Myös palvelukulttuurin korostaminenkin on keskiössä Beaky Basterdissa; sen ei tarvitsisi olla vain hotelli- ja cocktailbaarien ominaisuus.

“Miksi Suomessa perinteisessä baaristruktuurissa jämähdetään tiskin taakse? Pelätään pöytiintarjoilua. On ilo kiertää pöydissä vieraita tapaamassa ja tarjoamassa lisää juotavaa tai syötävää. Rennolla otteella henkilökohtainen ja vieraanvarainen lähestyminen jättää mukavan muistijäljen, mikä on se joka merkitsee."

Lämminhenkinen tunnelma on korttelibaarissa keskiössä.
Lämminhenkinen tunnelma on korttelibaarissa keskiössä. Kuva: Jarkko Piipari
LUE MYÖS: Tislaajamestari vinkkaa suosikkinsa - nämä ravintolat ovat voittaneet Mikko Mykkäsen puolelleen: "Suomen ylivoimaisesti paras"

1 kommentti

markgary631

23.8.2022 19:53

From this post, you will get the details related to Raising Cane’s Employment Opportunities, Raising Cane’s Chicken Fingers Employee Benefits, Pay Stub, Working Schedules, and many more.

https://workday-login.website/raising-canes-workday-login/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi