Naughty BRGR luopuu muovista ja tuo listalle lisää vegaaniburgereita – Akseli Herlevi: “Päihittää monet lihaburgerit ihan täysin”

Akseli Herlevin tavoitteena on, että tulevaisuudessa puolet valikoimasta koostuu vegaanisista burgereista.

Akseli Herlevin burgereissa vain mielikuvitus on rajana.
Akseli Herlevin burgereissa vain mielikuvitus on rajana. Kuva: Naughty BRGR / Jiri Halttunen

Burgerimies Akseli Herlevin luotsaama hampurilaisketju Naughty BRGR aikoo luopua muovista niin ravintoloissaan kuin take away -annoksissaan. Samalla listalle tuodaan kaksi uutta vegaanista burgeria.

Herlevi kertoo saaneensa inspiraatiota uusiin makuihin maailmalta. Hän hehkuttaa, että Australian Melbournessa ei aina edes tajunnut tilanneensa vegaanista ruokaa.

"Ei meitäkään Naughty BRGRilla kiinnosta oletko sä vegaani vai et – me halutaan tarjota herkullisia burgereita kaikille ja mennä maku edellä", Herlevi sanoo.

"Haluaisin elää maailmassa, jossa on ok olla vegaani, sekasyöjä tai mitä kukakin haluaa, ilman toisten arvostelua."

Vegaanisen Aussie BRGRin välissä on marinoitua friteerattua tofua, tulista coleslawta ja satay-kastiketta.
Vegaanisen Aussie BRGRin välissä on marinoitua friteerattua tofua, tulista coleslawta ja satay-kastiketta. Kuva: Naughty BRGR

Nyt Naughty BRGRin listalta löytyy kolme kasvisburgeria, kun alusta asti listalla ollut Shroom BRGR sai rinnalleen vegaanisen Aussie BRGRin ja Beyond Vegan BRGRin. Jatkossa kaikki listalla olevat lihaburgeritkin voi tilata vegaanisella Beyond Meat -pihvillä.

"Teemme tuotekehitystä aina maun ehdoilla ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa valikoima on 50 % vegaaninen ja 50 % lihaa. Uusi Aussie-tofuburgeri on parhaimman makuinen burgeri, jonka olen koskaan kehittänyt. Siitä tuli useiden testailujen myötä niin hyvä, että se päihittää monet lihaburgerit ihan täysin."

Uutuudet on otettu vastaan hyvin.

"Ainakin ollaan myyty niitä jo ihan karsea määrä", Herlevi sanoo.

Muovipakkausten korvaaminen biohajoavilla tuotteilla merkitsee vuositasolla yhteensä yli miljoonasta kertakäyttöisestä muovituotteesta luopumista, kun lasketaan yhteen viidessä ravintolassa käytetyt dippikipot kansineen, take away -astiat, aterimet ja pillit. Take away -annosten tilausmäärät kasvavat Naughty BRGR:lla jatkuvasti, joten muoville alettiin miettiä korvaajaa.

"Huomattiin, että moni ravintola luopuu muovipilleistä. Innostuttiin ajatuksesta ja selvitettiin, voisimmeko luopua ihan kaikesta muovista asiakastilausten suhteen. Nyt kaikki muovi on vaihdettu maissipohjaiseen PLA-biomuoviin, joten voimme heivata tavalliset roskikset pois ravintoloistamme", Herlevi kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi