Pala Tokion herkullista ruokakulttuuria ujutettiin Stockmannille – uutuusravintola ToQyo Food Street avasi ovensa

Taustalla Hanko Sushista tuttu Jesper Björkell ja NoHo Partners.

Sisustuksen tunnelma vie suoraan Japaniin.
Sisustuksen tunnelma vie suoraan Japaniin. Kuva: Heidi Haapanen

Helsingin Stockmannille on avattu uudenlainen japanilainen ruokakeidas ToQyo Food Street. Ruokakatutyyppinen ravintolakonsepti tuo tokiolaisen katuruokakulttuurin ja sen aidot klassikkomaut Helsingin ytimeen.

Japanissa käyneet tietävät, miten poikkeuksellinen ruokakulttuuri upeine ravintoloineen kaupungista löytyy. Nyt ripaus samaa halutaan tuoda Helsinkiin ja Stockmannille.

"Tokio on yksi maailman ruokapääkaupungeista ja sen katuruokakulttuurilla on pitkät perinteet. ToQyo tuo suomalaisten saataville Japanissa ja maailmalla suosittuja annoksia, joita on muualta Suomesta haastavaa löytää", kertoo ToQyon takana oleva Jesper Björkell.

Björkell on tutustunut pitkän kaavan mukaan japanilaiseen ruokakulttuuriin. Hän on vastannut 10 vuotta Hanko Sushin makumaailmasta ja haaveillut rinnalle uutta japanilaista ravintolaa.

"Paitsi, että japanilainen ruoka on ollut aina omissa intresseissä, sen suosio viime vuosina on selkeästi nostanut päätään suomalaisten keskuudessa. Yhdessä tokiolaisen kokkimme Shinichiro Higashin kanssa olemme lainanneet Tokion parhaimmat klassikot ja tehneet niistä mahdollisimman autenttisia ja moderneja, mutta ripauksella omaa luovuuttamme", kertoo Björkell.

Ramen valmistuu perinteitä kunnioittaen, mutta omalla reseptillä.
Ramen valmistuu perinteitä kunnioittaen, mutta omalla reseptillä. Kuva: Heidi Haapanen

Björkellin mukaan ToQyossa ei ole kyse ravintolasta ihan sen perinteisessä merkityksessä.

"En niinkään puhuisi ravintolasta, vaan ruokakadusta, jossa japanilainen katuruoka kohtaa sushimaailman. Kadun toisella puolella on ToQyo ja toisella puolella aasialaista makumaailmaa jatkaa Hanko Sushi", Björkell tarkentaa.

ToQyon ravintolatila on suunniteltu niin yhteisöllisiä ruokakokemuksia silmällä pitäen kuin myös palvelemaan kiireisiä kaupunkilaisia ja niiden suunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto Grass Business.

"Maut ovat helposti lähestyttäviä ja ravitsevista annoksista voi nauttia meillä pidemmän kaavan kautta tai nopeasti mukaan napattuina. Laadukasta lounasta arvostava voi ottaa annoksen mukaan tai istahtaa tiskille nauttimaan siitä paikan päällä", Björkell sanoo.

ToQyo Food Street on Björkellin ja ravintolayhtiö NoHo Partnersin yhteistyön tulos.

Höyrytetyt bao-leivät kuuluvat aasialaisiin suupaloihin, jotka ovat rantautuneet viime vuosina Suomeen.
Höyrytetyt bao-leivät kuuluvat aasialaisiin suupaloihin, jotka ovat rantautuneet viime vuosina Suomeen. Kuva: Heidi Haapanen

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi