Ravintolalaiva M/S Louisiana on kuin New Orleans pienoiskoossa – Voodoo-henkinen sisustus Sakke Järvenpään käsialaa

M/S Louisianan aurinkoterassilla paistaa aurinko aamusta iltaan.

Hietalahdenrannasta on tullut todellinen kesäkeidas terasseineen ja ravintolalaivoineen. Yksi kesän uusista tulokkaista on M/S Louisiana, 36-metrinen siipirataslaiva, jonka New Orleans -tyylisen sisustuksen on suunnitellut Sleepy Sleepersistä ja Leningrad Cowboysista tuttu Sakke Järvenpää.

Aurinkokannelle ja laituriterassille mahtuu yli sata asiakasta nauttimaan auringosta ja kylmistä juomista. Keskikannen ravintolasalissa on tilaa ruokailijoille, ja alakannen voodoo-henkisesti sisustetulta Havana Clubilta löytyy tanssilattia ja sohvaryhmiä villejä viikonloppubileitä varten.

“Louisialainen teema näkyy täällä kaikessa: henkilökunnalla on amerikkalainen palvelumentaliteetti, asiakkaat otetaan huomioon, on välitön, iloinen ja reipas meininki, ja tietenkin tämä sisustus ja ruokalista. Kaikki on hyvin kiinteästi kiinni New Orleans -ajatuksessa”, kuvailee projektipäällikkö Kari Väyrynen.

Ruoka on etelävaltiolaiseen tyyliin rentoa ja runsasta. Louisianalaisen ruokakulttuurin perinteisimpiin herkkuihin kuuluva gumbo löytyy luonnollisesti myös M/S Louisianan listalta. Pitkään haudutettu pataruoka on täällä valmistettu kasvispohjaiseksi, ja halutessaan lisämakua annokseensa saa mausteisista andouille-makkaroista.

Po’boy, eli “köyhän miehen patonki” on kaikkea muuta kuin köyhä. Runsaan patongin täytteeksi voi valita friteerattua kanaa, kalaa tai halloumia. Frittiherkkuja ja itse tehtyjä nachoja voi tilata myös jaettaviksi naposteltaviksi erilaisten dippien kera. Kevyempään nälkään tarjolla on salaattia.

M/S Louisiana on 36-metrinen täysin merikelpoinen siipirataslaiva.
M/S Louisiana on 36-metrinen täysin merikelpoinen siipirataslaiva.

Sijaintinsa puolesta Hietalahdenranta tarjoaa upeat puitteet ravintolalaivoille. Aurinko paistaa terassille koko päivän ja M/S Louisianan omaan vierasvenesatamaan pääsee kätevästi myös omalla veneellä.

Myös terassiasiakkaiden kannattaa kurkistaa rohkeasti laivan sisätiloihin, sillä vastaavanlaista sisustusta ei muualta Suomesta löydy.

“Alakannen Havana clubille on tehty vähän voodoo-henkinen sisustus. Sakke Järvenpää on etsinyt siihen sopivia juttuja, on se sitten mattoa, sohvaa, kuosia tai lamppua. Se on aika makeen näköinen paikka iltaisin, kun soi upea baila baila -musiikki ja jengi tanssii.”

New Orleans näkyy myös ruokalistalla.
New Orleans näkyy myös ruokalistalla.

M/S Louisiana, Hietalahdenranta 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi