Ravintoloitsijoille alkaa riittää - luvassa pierupusseja ja koko Suomen kattava mielenosoitus: "Haastamme kaikki talkoisiin"

Ravintola-alan yrittäjät ovat ottaneet uudet keinot käyttöön osoittaakseen voimansa hallituksen päätöksiä vastaan.

Seksico Tacos julkaisi kantaa ottavan videon ja Aurora Estaten yrittäjät kannustavat koko Suomea mielenilmaukseen.
Seksico Tacos julkaisi kantaa ottavan videon ja Aurora Estaten yrittäjät kannustavat koko Suomea mielenilmaukseen. Kuva: Tuukka Helminen/Aurora Estate

Hallituksen määrämät jatkuvat rajoitukset ja muutokset ovat saaneet monet yrittäjät vastaiskuun. Tulevana perjantaina järjestettävä mielenosoitus sekä helsinkiläisravintolan erikoinen tempaus osoittavat, että nyt todellakin alkaa riittää.

#nyt riittää

Aurora Estaten yrittäjät Heidi Seikkula ja Sirly Ylläsjärvi järjestävät koko Suomen kattavan mielenilmauksen hallituksen toimia vastaan perjantaina 21.1.2022 kello 19. Koska kaikilla asiaa koskettavilla ei ole mahdollisuutta kokoontua yhteen paikkaan, yrittäjät ovat päättäneet järjestää mielenosoituksen modernilla ja turvallisella tavalla sosiaalisessa mediassa.

Kuka tahansa voi lähteä mukaan sytyttämällä yksittäisiä kynttilöitä tai kynttilämeria ja julkaisemalla niistä kuvan sosiaalisessa mediassa käyttäen hästägiä #nytriittää.

Joulukuussa 2015 valmistunut Aurora Estate pitää sisällään myös 50 paikkaisen fine dining -ravintolan.
Joulukuussa 2015 valmistunut Aurora Estate pitää sisällään myös 50 paikkaisen fine dining -ravintolan. Kuva: Aurora Estate

"Teidän lempiravintolat ja kahvilat ovat nyt suljettuna ja uhkaavat päätyä konkurssiin jatkuvan elinkeinon estämisen vuoksi. Sytyttäkää siis kynttilät myös teille rakkaille paikoille, ja niiden kunniaksi ja jo menetetyille liiketoimille, sekä niille, jotka tulevat vielä kaatumaan", yrittäjät vetoavat.

Työpaikan menettäminen, lomautukset, ravintola-alan työntekijöiden joukkopako, nuorison mielenkiinnon loppuminen liikuntaa kohtaan. Hallituksen rajoitukset eivät koske ainoastaan ravintola-alaa, vaan suurta joukkoa monia muitakin toimialoja, yrittäjät muistuttavat.

LUE MYÖS: Huippukokit taistelevat rajoituksia vastaan: Huikeat myyntitavoitteet ja lisää henkilöstöä töihin

Huomenna perjantaina järjestettävään mielenilmaukseen on jo nyt lähtenyt mukaan suuri joukko niin eri alan toimijoita kuin yksityisiä henkilöitä.

Seksico Tacos -ravintola vastaa koronarajoituksiin pierupusseilla

Suositun helsinkiläisen Seksico Tacos -ravintolan yrittäjät ovat kyllästyneet hallituksen ravintoloita koskeviin koronarajoituksiin ja vastaavat eduskunnan aivopieruihin pierupusseilla.

“Haastamme kaikki talkoisiin. Jokaisesta meiltä tilatusta annoksesta lähetämme pierupussin Eduskuntataloon.”, omistaja Ali Toppinen julistaa.

Seksico Tacos -ravintolayrittäjien mukaan pian kaksi vuotta kestäneet koronarajoitukset ovat koetelleet ravintola-alaa kohtuuttomasti, ja jatkuvat muutokset ja ravintola-alaa syrjivät päätökset vievät resursseja yrittäjiltä. Koska lukuisista kannanotoista huolimatta alan ahdinkoa ei oteta eduskuntatalossa vakavasti, yrittäjät ovat nyt päättäneet ottaa ohjat omiin käsiinsä ja laittavat päättäjät syömään omaa lääkettään.

Seksico Tacos on vuonna 2020 perustettu ravintola Punavuoren sydämessä.
Seksico Tacos on vuonna 2020 perustettu ravintola Punavuoren sydämessä. Kuva: Pasi Salminen

“Kuulemme uusista päätöksistä illan uutisissa ja seuraavana päivänä niiden pitäisi olla jo ravintolassamme käytössä. Yrittäjinä toivomme päättäjiltä ymmärrystä vaikeaan tilanteeseen”, Toppinen jatkaa.

“Usein päätökset ovat täysin järjettömiä – klassisia aivopieruja. Siksi seuraavan kuukauden ajan jokaisesta meiltä tilatusta annoksesta toimitamme Eduskuntataloon pierupussin eli pussillisen pierua. Pierupussit toimitetaan henkilökohtaisesti Arkadianmäelle kampanjan loputtua”, toinen omistajista, Topi Rönkä, kertoo.

Seksico Tacos on julkaissut aivopieruista myös videon, joka on kerännyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Moni videon nähnyt on kommentoinut osallistuvansa talkoisiin hyvän asian puolesta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seksico®️ (@seksicosauce)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi