Sandro, Savoy, Löyly, Elite, Palace ja 30 muuta ravintolaa vaihtavat omistajaa Restamaxin ostaessa Royal Ravintolat

Kaupan toteutuessa syntyy ravintolajätti, joka tähtää kansainvälisille markkinoille.

Restamaxilla on 11 Cock's & Cow- ja The Bird -konseptien ravintolaa Kööpenhaminassa Tanskassa.
Restamaxilla on 11 Cock's & Cow- ja The Bird -konseptien ravintolaa Kööpenhaminassa Tanskassa. Kuva: Bo Fledelius / Restamax

Stefan's Steakhousea, Colorado Bar & Grilliä, Ilonaa, Skohania ja lukuisia muita ravintoloita ja yökerhoja omistava Restamax tiedottaa ostavansa Royal Ravintoloita pyörittävän RR Holding Oyn osakekannan ja saa sitä myötä haltuunsa Savoyn ja Eliten kaltaisten legendaaristen ravintoloiden ohella muun muassa Sandron, Hanko Sushin ja Pizzariumin.

Kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen ja Royal Ravintoloiden omistajuuden odotetaan siirtyvän Restamaxille tulevan kesän aikana. Royal Ravintoloiden arvo kaupassa on 90 miljoonaa euroa.

"Tavoitteenamme on rakentaa ravintolayhtiö, jossa yhdistyvät yrittäjämäinen ote, ravintoloitsijoiden roolia korostava asenne sekä suuren yhtiön kehitysresurssit", Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine sanoo tiedotteessa.

Kaupan toteutuessa Restamaxin toimitusjohtaja Juha Helminen ottaa vastuulleen yhtiön ulkomaan toiminnot Restamax Internationalin toimitusjohtajana ja Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström tullaan nimittämään konsernin toimitusjohtajaksi ottaen vastuulleen yhtiön kotimaan toiminnot.

"Tavoitteenamme on kasvaa aggressiivisesti Suomen rajojen ulkopuolella tulevien 3–5 vuoden aikana. Tästä syystä haluamme tehdä merkittäviä panostuksia organisaation johtoon", Laine sanoo.

Royal Ravintolat -konserniin kuului viime vuoden lopussa 35 ravintolaa: 21 Hanko Sushi -ravintolaa, 7 Pizzarium-ravintolaa sekä 4 Sandro-ravintolaa. Muita tunnettuja Royal Ravintoloita ovat muun muassa Savoy, Löyly, Elite, Ravintola Palace ja Ravintola Teatteri.

Restamaxin ravintolakonsepteja ovat muun muassa Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill.

Yhtiö tulee jatkossa panostamaan kansainvälistymiseen ja tähtää Pohjoismaiden merkittävimmäksi ravintolatoimijaksi. Restamaxilla on jo 11 ravintolaa Kööpenhaminassa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi